2016-03-22 13:41

2016-03-22 13:41

Hotellaffären klubbad i fullmäktige

ÅRJÄNG: Bostadsbolaget köper hotellfastigheten och kommunhuset

19 - 10. Det blev siffrorna när fullmäktige röstade om hotellaffären. Som väntat vann ja-sidan, vilket glädjer kommunalrådet:
– Jätteskönt, nu kan vi fokusera på att hotellet ska vara hotell, säger Daniel Schützer (S).

Den politiska diskussionen har egentligen inte gällt huruvida Årjängs kommun, genom det kommunala bostadsbolaget ÅBAB, skulle köpa fastigheterna eller inte. Prislappen har varit den stora frågan.

Kommunen köper fastigheterna för 62 miljoner. Hotellfastigheten och kommunhuset har tillsammans värderats till 40 miljoner kronor. Centerpartiet anser att kommunen borde ha pressat priset, medan majoriteten - med kommunalrådet i spetsen - menar att det viktigaste är att säkerställa att hotellet förblir just hotell.

Ingen ny förhandling

– Majoritetsägarna i Trolltorgsfastigheter som äger fastigheterna har ju ett färdigt avtal som enbart kräver en signering för att göra om verksamheten till asylboende, och det har varit den stora frågan för oss, säger Daniel Schützer (S).

Centerpartiet yrkade därför på att avstå affären till förmån för en ny förhandling om priset. Men så blev det alltså inte. Nu väntar några veckor med bland annat arbete kring köpekontraktet innan affären är helt färdig.

Kommer hotellgästerna märka någon skillnad när ni tar över?

– Nej, det är bara att boka som vanligt. Det känns jätteskönt att den här affären nu kan slutföras, det är den fråga jag ägnat absolut mest tid åt sedan jag tillträdde, säger Daniel Schützer.

Den politiska diskussionen har egentligen inte gällt huruvida Årjängs kommun, genom det kommunala bostadsbolaget ÅBAB, skulle köpa fastigheterna eller inte. Prislappen har varit den stora frågan.

Kommunen köper fastigheterna för 62 miljoner. Hotellfastigheten och kommunhuset har tillsammans värderats till 40 miljoner kronor. Centerpartiet anser att kommunen borde ha pressat priset, medan majoriteten - med kommunalrådet i spetsen - menar att det viktigaste är att säkerställa att hotellet förblir just hotell.

Ingen ny förhandling

– Majoritetsägarna i Trolltorgsfastigheter som äger fastigheterna har ju ett färdigt avtal som enbart kräver en signering för att göra om verksamheten till asylboende, och det har varit den stora frågan för oss, säger Daniel Schützer (S).

Centerpartiet yrkade därför på att avstå affären till förmån för en ny förhandling om priset. Men så blev det alltså inte. Nu väntar några veckor med bland annat arbete kring köpekontraktet innan affären är helt färdig.

Kommer hotellgästerna märka någon skillnad när ni tar över?

– Nej, det är bara att boka som vanligt. Det känns jätteskönt att den här affären nu kan slutföras, det är den fråga jag ägnat absolut mest tid åt sedan jag tillträdde, säger Daniel Schützer.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.