2015-12-02 11:41

2015-12-02 11:41

Silbodalshemmet får fler asylplatser

ÅRJÄNG

Nya asylboendet i Silbodalshemmet får fler än 15 nya platser. Dessutom väntas 77 ensamkommande barn och ungdomar placeras i Årjäng nästa år.

Kommunchefen i Årjäng informerade nyligen politikerna om flyktingsituationen i kommunen och kunde bland annat konstatera att totalt 360 asylsökande bor på de två asylboendena Silbodalshemmet och Sommarvik. Inom kort utökas dessutom platserna på Silbodalshemmet med 15 till 17 nya asylplatser. Årjängs kommun driver också ett boende för ensamkommande barn och ungdomar, Clarabo, i dag bor där 46 ensamkommande.

Nästa år utökas dock kvoten till 77 ensamkommande. Samtidigt har kommunchefen börjat titta på om det finns fler lokaler i kommunen som kan bli aktuella som boenden för asylsökande.

Kommunchefen i Årjäng informerade nyligen politikerna om flyktingsituationen i kommunen och kunde bland annat konstatera att totalt 360 asylsökande bor på de två asylboendena Silbodalshemmet och Sommarvik. Inom kort utökas dessutom platserna på Silbodalshemmet med 15 till 17 nya asylplatser. Årjängs kommun driver också ett boende för ensamkommande barn och ungdomar, Clarabo, i dag bor där 46 ensamkommande.

Nästa år utökas dock kvoten till 77 ensamkommande. Samtidigt har kommunchefen börjat titta på om det finns fler lokaler i kommunen som kan bli aktuella som boenden för asylsökande.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.