2015-07-27 16:53

2015-07-29 13:01

Vad får man inte missa på årets Sellerevecka?

Rikard Ohlin, ordförande i Silleruds hembygdsförening som denna vecka drar i spakarna till den 35:e upplagan av Sellereveckan.

– Inte en enda dag skulle jag vilja säga! Eftersom varje dag har sitt eget tema så är det olika upplevelser för olika intressen. På tisdagen är det loppis och musikunderhållning, på onsdagens familjedag är det djurtema, på torsdag kommer två av Sveriges starkaste män och på fredag visas gamla traktorer, serveras motti och fläsk och har öppen scen som ung som gammal kan boka in sig på.

Kommer du att utmana grabbarna om titeln Årjängs starkaste man?

– Inte jag inte, för de här är starka på riktigt. Jonny Hansson och Jimmy Johanssons armar är större än mina lår, men det är fritt fram för andra att utmana dem. Eller sig själva i att lyfta något från deras jättehäftiga show. Det är roligt att två av landets starkaste män bor i Årjäng, då får man passa på.

Ni uppmanar i programmet till att gärna komma i gammaldags kläder. Duger det med -80-talstights?

– Ja det duger men det är jättehäftigt när folk kommer i kläder från 1800-talet och till 1930-tal och folkdräkter från olika socknar. Det händer något när många samlas i dessa kläder och äter motta och fläsk. Fredagen brukar vara väldigt populär just därför.

Några andra tips ur programmet?

– Varje dag kan man ta en tur med ångbåten ss/Hamfri från Sjösala brygga, det kostar en slant i övrigt är det fritt inträde till hela veckan. Det kommer finnas hantverk, bland annat har keramikern Gerd Wahlström öppet, och det kommer visas en film av läraren Olle Forsberg om Sillerud 1955. Han filmade med 16 mm-kamera och vi har satt musik till den.

– Inte en enda dag skulle jag vilja säga! Eftersom varje dag har sitt eget tema så är det olika upplevelser för olika intressen. På tisdagen är det loppis och musikunderhållning, på onsdagens familjedag är det djurtema, på torsdag kommer två av Sveriges starkaste män och på fredag visas gamla traktorer, serveras motti och fläsk och har öppen scen som ung som gammal kan boka in sig på.

Kommer du att utmana grabbarna om titeln Årjängs starkaste man?

– Inte jag inte, för de här är starka på riktigt. Jonny Hansson och Jimmy Johanssons armar är större än mina lår, men det är fritt fram för andra att utmana dem. Eller sig själva i att lyfta något från deras jättehäftiga show. Det är roligt att två av landets starkaste män bor i Årjäng, då får man passa på.

Ni uppmanar i programmet till att gärna komma i gammaldags kläder. Duger det med -80-talstights?

– Ja det duger men det är jättehäftigt när folk kommer i kläder från 1800-talet och till 1930-tal och folkdräkter från olika socknar. Det händer något när många samlas i dessa kläder och äter motta och fläsk. Fredagen brukar vara väldigt populär just därför.

Några andra tips ur programmet?

– Varje dag kan man ta en tur med ångbåten ss/Hamfri från Sjösala brygga, det kostar en slant i övrigt är det fritt inträde till hela veckan. Det kommer finnas hantverk, bland annat har keramikern Gerd Wahlström öppet, och det kommer visas en film av läraren Olle Forsberg om Sillerud 1955. Han filmade med 16 mm-kamera och vi har satt musik till den.