2015-06-26 06:00

2015-06-26 06:00

Körde bil med 2,14 promille

ÅRJÄNG

I vintras greps en 61-årig man från Årjäng efter en vinglig bilfärd på ortens gator. En kontroll visade att han hade 2,14 promille alkohol i kroppen. Enligt Systembolagets hemsida har man då svårt att gå upprätt samtidigt som man drabbas av dubbelseende. 61-åringen åtalas nu för grovt rattfylleri, dels på grund av den höga promillehalten och dels på grund av den uppenbara fara för andra människor som bilfärden innebar.

I vintras greps en 61-årig man från Årjäng efter en vinglig bilfärd på ortens gator. En kontroll visade att han hade 2,14 promille alkohol i kroppen. Enligt Systembolagets hemsida har man då svårt att gå upprätt samtidigt som man drabbas av dubbelseende. 61-åringen åtalas nu för grovt rattfylleri, dels på grund av den höga promillehalten och dels på grund av den uppenbara fara för andra människor som bilfärden innebar.