2015-03-10 19:20

2015-03-10 19:20

Nu har den nya skolan fått ett namn

ÅRJÄNG: Har redan fått sitt första konstverk

Årjängs nya skola har nu fått sitt namn. Av cirka 200 bidrag blev det till slut Nordmarkens skola som blev det vinnande förslaget.

Arbetet med den nya skolan som ska ligga i centrala Årjäng går framåt och nu har skolan även fått sitt namn. Alla elever i Årjängs kommun har haft möjligheten att skicka in förslag och det blev cirka 200 olika som kom in. En jury bestående av nio personer representerade från skolledningen, barn- och utbildningsnämnden samt elever från elevråden i Töcksfors och Silbodalskolan. Det vinnande namnet blev Nordmarkens skola.

Under tisdagen presenterades det nya namnet samt skolans första utsmyckning som även den står klar. Konstverket består av en installation gjord av den lokale konstnären Jan-Erik Brask och går att se hängandes från taket inne i den nya högstadieskolan.

Arbetet med den nya skolan som ska ligga i centrala Årjäng går framåt och nu har skolan även fått sitt namn. Alla elever i Årjängs kommun har haft möjligheten att skicka in förslag och det blev cirka 200 olika som kom in. En jury bestående av nio personer representerade från skolledningen, barn- och utbildningsnämnden samt elever från elevråden i Töcksfors och Silbodalskolan. Det vinnande namnet blev Nordmarkens skola.

Under tisdagen presenterades det nya namnet samt skolans första utsmyckning som även den står klar. Konstverket består av en installation gjord av den lokale konstnären Jan-Erik Brask och går att se hängandes från taket inne i den nya högstadieskolan.