2018-06-14 12:56

2018-06-14 12:59

H&M rasar på börsen efter dementi

Börs

Klädjätten H&M sjunker på börsen efter att Stefan Persson dementerar rykten om att köpa ut modebolaget från börsen.

Det breda OMXS-index backar 0,5 procent medan Londonbörsens FTSE100-index sjunker 0,6 procent vid lunchtid. Även på kontinenten återfinns de röda siffrorna. Frankfurtbörsens DAX-index och Paris CAC40-index backar med 0,2 procent vardera.

De dystra minerna följer på en bister handelsdag i Asien och minussiffror på USA-börserna vid gårdagens stängning. Den amerikanska centralbanken Federal Reserves besked att höja räntan var väntad. De allt mer hökaktiga tongångarna från FED fortsätter dock dämpa världsmarknaderna.

Av Stockholmsbörsens bolag på OMXS30-listan backar en majoritet av aktierna.

Värst går det för klädkedjan H&M vars huvudägare Stefan Persson, till nyhetssajten Breakit, nu nekar till ryktena om att han ska köpa ut bolaget från börsen. Aktien sjunker 4,8 procent.

Däremot trotsar Kinnevik den fallande börsen. Företaget meddelade tidigare på torsdagen att maktbolagets innehav i MTG ska delas ut för att få i genom sammanslagningen av Tele2 och Com Hem. Kinnevik stiger 1,2 procent. Tele2 med höjd rekommendation och riktkurs klättrar 3,8 procent.

En euro kostar 10:17 kronor och en dollar går för 8:61 kronor.

  • TT