2018-05-17 23:00

2018-05-17 23:03

Paypal köper Izettle för 19 miljarder

Ekonomi

Den amerikanska betaltjänsten Paypal köper snabbväxande svenska fintech-bolaget Izettle, bekräftar Paypals vd Dan Schulman för nyhetsbyrån Bloomberg.

Prislappen ligger på 19 miljarder kronor och affären väntas bli klar under det tredje kvartalet.

Izettle har sedan det grundades av 2010 etablerat sig som leverantör av kassasystem och e-handelsplattformar för småföretag i Norden, Storbritannien, Spanien, Mexiko och Brasilien. Den största konkurrenten är i dagsläget det redan börsnoterade amerikanska företaget Square, grundat av Twitter-skaparen Jack Dorsey.

Tidigare i maj berättade vd:n och en av grundarna Jacob de Geer att Izettle siktar på en notering på Nasdaq Stockholm under 2018. Då var beskedet att bolaget räknade med att dra in två miljarder kronor i samband med noteringen. Inför prospektet värderade bedömare Izettle till runt tio miljarder kronor.

Enligt Bloomberg ska de Geer fortsätta som vd för Izettle.

  • TT