2018-03-13 14:24

2018-03-13 14:27

Börsuppgången håller i sig

Börs

Stockholmsbörsen stiger för andra dagen i rad. Vid 14-tiden, trots svaga inflationssiffror från USA, har OMXS-index gått upp 0,2 procent. Dollarn tog stryk när USA:s utrikesminister Rex Tillerson fått sparken.

Mest uppåt i kraft av indextyngd drar aktierna i klädkedjan H&M och lastbilstillverkaren Volvo, som stiger med 0,4 respektive 1 procent.

Bland de tyngsta vinnarna finns även ståltillverkaren SSAB, som stiger 3 procent efter en höjd prognos från den amerikanska konkurrenten US Steel.

Byggkoncernen Skanska säljer en kontorsfastighet till Kungsleden för en miljard kronor. Skanska-aktien sjunker 0,1 procent.

Utvecklingen på Stockholmsbörsen, i linje med Parisbörsen, går på tvären med kursnedgångar på börserna i Frankfurt och London. På ledande Asienbörser var det också en viss spretighet under tisdagen, med fortsatt uppåt i Tokyo men med sjunkande kurser i Shanghai och Hongkong.

Inflationen i USA i februari sjönk något jämfört med januari, enligt en rapport från USA:s arbetsmarknadsdepartement som kom nästan samtidigt som USA:s president Donald Trump på Twitter bekräftat att Tillerson fått sparken.

Kronan stärktes med fem öre mot dollarn, som nu kostar 8:20 kronor. Euron var dock stabil på 10:16 kronor.

Räntan på en tioårig svensk statsobligation steg svagt till 0,80 procent, upp från 0,79 procent i måndags.

  • TT