2018-02-14 11:38

2018-02-14 11:41

Uppåt för Stockholmsbörsen

Börs

Stockholmsbörsen växlar upp med en förstärkt uppgång under förmiddagen. Undantaget bland storbolagen är H&M som faller i samband med bolagets kapitalmarknadsdag.

Vid klockan 11.30 har OMXS-index stigit med 1,1 procent där samtliga utom två storbolag visar en positiv tendens.

Förutom Astra Zeneca som backar måttligt är H&M den stora förloraren vars tillbakagång ligger på 2,4 procent efter att under en period fallit så mycket som fyra procent.

H&M presenterade på morgonen nya siffror bland annat gällande onlineförsäljningen som inte gett någon positiv reaktion.

Bland vinnarna märks framförallt rapporterande Swedish Match som avancerar hela 6,6 procent efter morgonens delårsrapport där man meddelar att vinsten ökar och utdelningen höjs mer än väntat.

Ett annat rapporterande bolag som stiger är Boliden, upp 3,2 procent. Bolagets vinst och omsättning ökade under fjärde kvartalet och överträffade analytikernas förväntningar, men den föreslagna utdelningen var något under prognosen.

Utanför storbolagslistan lyfter också rapporterande speloperatören Kindred, tidigare Kindred, 1,3 procent.

Bland övriga bolagsnyheter märks att Autolivs styrelse har fastställt en höjd utdelning till aktieägarna för andra kvartalet 2018. Aktien stiger 0,6 procent.

På de europeiska börserna är det överlag uppåt. DAX-index i Frankfurt stiger 0,8 procent, Londonbörsens FTSE-index klättrar 0,6 procent och i Paris har CAC-index stigit lika mycket.

  • TT