2017-11-15 14:01

2017-11-15 14:04

Börsnedgång fortsätter

Börs

Stockholmsbörsen tar rygg på de internationella börserna och fortsätter ner i förmiddagshandeln. Råvarurelaterade bolag sjunker mest sedan metallpriserna fallit

Vid 14-tiden ligger det breda OMXS-indexet på minus 0,6 procent, i linje med de ledande Europabörserna och utvecklingen i Asien och USA. Ett världsindex, MSCI world, där aktier i 47 länder ingår, har nu fallit fem dagar i rad, den längsta nedgången sedan mars i år.

Bland storbolagen backar gruvbolaget Boliden, minus 3,8 procent, sedan gruvaktierna även sjunkit internationellt på fallande metallpriser. Även oljebolaget Lundin Petroleum följer trenden, minus två procent.

Mot strömmen bland tungviktarna går bland andra Astra Zeneca, plus en procent, sedan läkemedelsbolaget fått några läkemedel godkända av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA. Även teleoperatörerna Telia och Tele2 stiger, plus 1,7 respektive 1,1 procent.

Kronan fortsätter att minska i värde mot den allt starkare euron. Efter att ha tappat runt tio öre i går försvagas kronan med ytterligare omkring åtta öre mot euron i förmiddagshandeln och kostar nu 9:98.

  • TT