2015-02-03 10:47

2015-02-03 10:48

Börsen stiger -råvaruaktier i topp

Ekonomi

Stockholmsbörsen stiger ordentligt i förmiddagshandeln. Stigande råvarupriser och förhoppningar om en grekisk skuldlösning lyfter börserna över hela Europa.

Strax före klockan 10.30 ligger OMXS-index på plus 1,0 procent. Bäst går Boliden, plus 3,8 procent sedan kopparpriserna stigit. Lundin Petroleum är en annan vinnaraktie sedan oljepriset fortsatt upp, aktien stiger med 3,4 procent.

Bland bolagen som lämnat kvartalsrapport på morgonen stiger Alfa Laval med 2,6 procent trots att vinsten var sämre än väntat, medan Swedbank blev en besvikelse, aktien faller en procent. Även Billerud Korsnäs resultat gjorde börsspekulanterna ledsna, aktien faller med 3,5 procent.

Även Millicom lämnade delårsrapport, aktien stiger med över fyra procent.

  • TT

Strax före klockan 10.30 ligger OMXS-index på plus 1,0 procent. Bäst går Boliden, plus 3,8 procent sedan kopparpriserna stigit. Lundin Petroleum är en annan vinnaraktie sedan oljepriset fortsatt upp, aktien stiger med 3,4 procent.

Bland bolagen som lämnat kvartalsrapport på morgonen stiger Alfa Laval med 2,6 procent trots att vinsten var sämre än väntat, medan Swedbank blev en besvikelse, aktien faller en procent. Även Billerud Korsnäs resultat gjorde börsspekulanterna ledsna, aktien faller med 3,5 procent.

Även Millicom lämnade delårsrapport, aktien stiger med över fyra procent.

  • TT