2018-09-13 09:24

2018-09-13 09:24

CTF ska förbättra kompetensutvecklingen

VÄRMLAND: Karlstads universitet för Expertkompetensprogram

Karlstads universitet får tre miljoner kronor. Pengar som ska gå till kurser för att utveckla och bedriva kompetensutveckling för yrkesverksamma.

Pengarna kommer från KK-stiftelsen och går till Centrum för tjänsteforskning (CTF). Tanken är att kurserna ska utvecklas utifrån näringslivets behov och baseras på den senaste forskningen med fokus på värdeskapande genom tjänster.

Men det är inte bara CTF ensamt som ska utveckla utbildningen. Det sker i samverkan med runt 15 värmländska företag, så som Uddeholm AB, Färjestad BK och SMA Mineral AB.

– Vi kommer att utveckla programmet tillsammans med våra samarbetspartners för att matcha deras kompetensbehov. Det är kul att så många vill vara delaktiga, det tyder på att det finns ett behov och intresse av att påverka kursutbud och innehåll, säger projektledare Carolina Camén, forskare vid CTF och lektor vid Handelshögskolan på Karlstads universitet, i ett pressmeddelande.

Expertkompetens

Kurserna kommer att utvecklas och genomföras inom ramen för ett av KK-stiftelsens Expertkompetensprogram. Satsningen i sig tar sin utgångspunkt i forskningen vid CTF.

CTF har tidigare fått del av KK-stiftelsens pengar, men det är första gången Karlstads universitet får ett av stiftelsens Expertkompetensprogram.

– Vi ser det som ett kvitto på att den forskning som bedrivs vid universitetet, och i detta fall på CTF, inte bara är viktigt inom forskarsamhället utan också har stor betydelse för näringsliv och offentlig förvaltning, säger Patrik Larsson, dekan vid Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap, i samma pressmeddelande.

För tillfället pågår ett arbete med att genomföra en kompetenskartläggning samt utveckla och genomföra pilotkurser.

Pengarna kommer från KK-stiftelsen och går till Centrum för tjänsteforskning (CTF). Tanken är att kurserna ska utvecklas utifrån näringslivets behov och baseras på den senaste forskningen med fokus på värdeskapande genom tjänster.

Men det är inte bara CTF ensamt som ska utveckla utbildningen. Det sker i samverkan med runt 15 värmländska företag, så som Uddeholm AB, Färjestad BK och SMA Mineral AB.

– Vi kommer att utveckla programmet tillsammans med våra samarbetspartners för att matcha deras kompetensbehov. Det är kul att så många vill vara delaktiga, det tyder på att det finns ett behov och intresse av att påverka kursutbud och innehåll, säger projektledare Carolina Camén, forskare vid CTF och lektor vid Handelshögskolan på Karlstads universitet, i ett pressmeddelande.

Expertkompetens

Kurserna kommer att utvecklas och genomföras inom ramen för ett av KK-stiftelsens Expertkompetensprogram. Satsningen i sig tar sin utgångspunkt i forskningen vid CTF.

CTF har tidigare fått del av KK-stiftelsens pengar, men det är första gången Karlstads universitet får ett av stiftelsens Expertkompetensprogram.

– Vi ser det som ett kvitto på att den forskning som bedrivs vid universitetet, och i detta fall på CTF, inte bara är viktigt inom forskarsamhället utan också har stor betydelse för näringsliv och offentlig förvaltning, säger Patrik Larsson, dekan vid Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap, i samma pressmeddelande.

För tillfället pågår ett arbete med att genomföra en kompetenskartläggning samt utveckla och genomföra pilotkurser.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.