2018-09-05 07:44

2018-09-05 07:44

Coop Värmland tecknar nytt samarbetsavtal

VÄRMLAND

Coop Värmland har tecknat ett samarbetsavtal med Torfolk & Vänner. Torfolk & Vänner är det nya varumärket för den ekonomiska förening som är bildad tillsammans med bland andra Torfolk Gård utanför Munkfors.

Torfolk & Vänner ger unga människor och nyanlända möjlighet att komma i gång med kommersiell odling. Nu hoppas man nå ut till den breda allmänheten.

Det finns ett stort intresse för fler odlingar och matproducenter. Därför har vår idé fått en fantastisk respons från många privatpersoner och företag. Förhoppningsvis kommer också Jordbruksverket att gå in med kapital, men än så länge står vi på egna ben utan någon som helst offentlig projektfinansiering, säger Olle Göransson, som har varit verksam inom Torfolk Gård sedan början av 80-talet, i ett pressmeddelande.

Coop Värmland tror på idén med Torfolk & Vänner:

– För drygt 30 år sedan var vi, tillsammans med Torfolk Gård, initiativtagare till det som med tiden blev till KRAV. Vi är därför hedrade över att få vara med redan från början. Vår förhoppning är att vara med och bidra till att utanförskapet i Värmland minskas med hjälp av innovativa affärsidéer, säger Coop Värmlands v Tomas Sjölander.

Torfolk & Vänner ger unga människor och nyanlända möjlighet att komma i gång med kommersiell odling. Nu hoppas man nå ut till den breda allmänheten.

Det finns ett stort intresse för fler odlingar och matproducenter. Därför har vår idé fått en fantastisk respons från många privatpersoner och företag. Förhoppningsvis kommer också Jordbruksverket att gå in med kapital, men än så länge står vi på egna ben utan någon som helst offentlig projektfinansiering, säger Olle Göransson, som har varit verksam inom Torfolk Gård sedan början av 80-talet, i ett pressmeddelande.

Coop Värmland tror på idén med Torfolk & Vänner:

– För drygt 30 år sedan var vi, tillsammans med Torfolk Gård, initiativtagare till det som med tiden blev till KRAV. Vi är därför hedrade över att få vara med redan från början. Vår förhoppning är att vara med och bidra till att utanförskapet i Värmland minskas med hjälp av innovativa affärsidéer, säger Coop Värmlands v Tomas Sjölander.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.