2018-05-18 15:13

2018-05-21 06:34

Jobbmingel med åttor i Grums

GRUMS

Under fredagen fick Grums åttondeklassare jobbinspiration under Framtidsdagen.

Tillväxtfunktionen i Grums kommun anordnade Framtidsdagen för tredje året i rad. Syftet var att inspirera eleverna och visa upp de olika yrken och utbildningar som finns.

Under förmiddagen hölls bland annat ett Grumsquiz i Folkets hus, följt av mingel med företagare. Bland utställarna fanns polisen, räddningstjänsten, ambulansen, Billerud Korsnäs, Stora Enso Gruvöns Sågverk, NWT, Triton Valsteknik, Arbetsförmedlingen, Wermlandsevent samt bibliotekarie och kommunikationsansvarig från Grums kommun.

På eftermiddagen hölls två inspirationsföreläsningar. Först föreläste Ashkan Fardost, doktor i organisk kemi och collaborator på Hyper Island, som även driver företaget Oddball Ventures. Dagen avslutades med youtubern Hampus Hedström.

Tillväxtfunktionen i Grums kommun anordnade Framtidsdagen för tredje året i rad. Syftet var att inspirera eleverna och visa upp de olika yrken och utbildningar som finns.

Under förmiddagen hölls bland annat ett Grumsquiz i Folkets hus, följt av mingel med företagare. Bland utställarna fanns polisen, räddningstjänsten, ambulansen, Billerud Korsnäs, Stora Enso Gruvöns Sågverk, NWT, Triton Valsteknik, Arbetsförmedlingen, Wermlandsevent samt bibliotekarie och kommunikationsansvarig från Grums kommun.

På eftermiddagen hölls två inspirationsföreläsningar. Först föreläste Ashkan Fardost, doktor i organisk kemi och collaborator på Hyper Island, som även driver företaget Oddball Ventures. Dagen avslutades med youtubern Hampus Hedström.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.