2018-05-15 10:51

2018-05-15 16:39

Munkfors får bäst betyg i hela landet

NÄRINGSLIV: Företagsklimatet undersökt av Svenskt Näringsliv

Företagarna i Munkfors är mest nöjda i landet med företagsklimatet i sin kommun. Det visar en ny undersökning från Svenskt Näringsliv.

Det värmländska företagsklimatet får tredje högst betyg i Svenskt Näringslivs årliga undersökning i landets kommuner. Toppar listan gör Jönköpings län, följt av Kronobergs län.

– Det blir bättre och bättre i Värmland. Vi har sett en positiv utveckling under de senaste åren, säger Urban Svanberg, regionchef Svenskt Näringsliv Värmland.

I Värmland svarade omkring 1 500 lokala företagare på en enkät om hur de upplever situationen i sin kommun. Allra bäst sammanfattande omdöme får Munkfors, med betyget 4,6 på en sexgradig skala. Där har företagarna gett högsta poäng i sju av undersökningens 16 frågor, vilket placerar Munkfors i topp bland landets alla kommuner.

– Det finns inte någon annan kommun som har mer än en fråga man är bäst på, säger Urban Svanberg.

Munkfors företagare gav högst betyg i landet när det gäller kommunpolitikernas och tjänstemännens attityder, dialog med kommunledningen, kommunens information, service till företagen och tillgången till medarbetare med relevant kompetens.

Eda i botten

På Munkfors kommun känner man stolthet och glädje över resultatet.

– Det är just enkätsvaren, där företagen själva svarat, vi värderar högst. Deras svar är viktiga för oss och visar att vi gjort ett bra jobb, säger Birgitta Svensson, turism- och näringslivschef, i en kommentar på munkfors.se.

Näst mest nöjda i länet är företagarna i Grums, med betyget 4,3. I botten återfinns Eda med betyget 2,8 och Kristinehamn med betyget 3,1.

Enligt Svenskt Näringsliv har några orosmoln visat sig i enkäten. Det handlar bland annat om svårigheten att hitta relevant arbetskraft och om kommunala upphandlingar.

Det värmländska företagsklimatet får tredje högst betyg i Svenskt Näringslivs årliga undersökning i landets kommuner. Toppar listan gör Jönköpings län, följt av Kronobergs län.

– Det blir bättre och bättre i Värmland. Vi har sett en positiv utveckling under de senaste åren, säger Urban Svanberg, regionchef Svenskt Näringsliv Värmland.

I Värmland svarade omkring 1 500 lokala företagare på en enkät om hur de upplever situationen i sin kommun. Allra bäst sammanfattande omdöme får Munkfors, med betyget 4,6 på en sexgradig skala. Där har företagarna gett högsta poäng i sju av undersökningens 16 frågor, vilket placerar Munkfors i topp bland landets alla kommuner.

– Det finns inte någon annan kommun som har mer än en fråga man är bäst på, säger Urban Svanberg.

Munkfors företagare gav högst betyg i landet när det gäller kommunpolitikernas och tjänstemännens attityder, dialog med kommunledningen, kommunens information, service till företagen och tillgången till medarbetare med relevant kompetens.

Eda i botten

På Munkfors kommun känner man stolthet och glädje över resultatet.

– Det är just enkätsvaren, där företagen själva svarat, vi värderar högst. Deras svar är viktiga för oss och visar att vi gjort ett bra jobb, säger Birgitta Svensson, turism- och näringslivschef, i en kommentar på munkfors.se.

Näst mest nöjda i länet är företagarna i Grums, med betyget 4,3. I botten återfinns Eda med betyget 2,8 och Kristinehamn med betyget 3,1.

Enligt Svenskt Näringsliv har några orosmoln visat sig i enkäten. Det handlar bland annat om svårigheten att hitta relevant arbetskraft och om kommunala upphandlingar.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.