2017-11-14 09:06

2017-11-14 09:06

Nya siffror för bostadsmarknaden

VÄRMLAND: Både upp och ner under hösten

Försäljningsstatistiken för augusti–oktober visar att länets bostadsrätter backar något i pris. Förutom i Karlstad.

Där ökar de i stället med en procent i pris under de senaste tre månaderna. Sett till de senaste tolv månaderna så har bostadsrätterna i residensstaden ökat med 14 procent, jämfört med 12 procent för länet i snitt. Det visar statistik som baseras på försäljningen av 863 bostadsrätter och villor i länet under den angivna perioden.

Hammarö sticker också ut, på det sättet att priserna backat med 8 procent.

Det genomsnittliga kvadratmeterpriset i Karlstad är nu 24 800 kronor. I Sverige som helhet ligger snittet på en kvadratmeter bostadsrätt på 40 500 kronor, och i Värmland på 18 900 kronor.

Länssiffran för villapriserna under tremånadersperioden visar en liten ökning på en procent. Men priser backar också i några värmländska kommuner. I Forshaga till exempel gick villapriserna bakåt med 12 procent under augusti–oktober.

– Vi ser en annan balans mellan utbud och efterfrågan idag. Framför allt när det gäller bostadsrätter där det förr var mer regel än undantag med budgivning, så är det inte idag. I Karlstad stiger fortfarande priserna på både villor och bostadsrätter, säger Kristoffer Kullberg på Fastighetsbyrån i Karlstad.

Där ökar de i stället med en procent i pris under de senaste tre månaderna. Sett till de senaste tolv månaderna så har bostadsrätterna i residensstaden ökat med 14 procent, jämfört med 12 procent för länet i snitt. Det visar statistik som baseras på försäljningen av 863 bostadsrätter och villor i länet under den angivna perioden.

Hammarö sticker också ut, på det sättet att priserna backat med 8 procent.

Det genomsnittliga kvadratmeterpriset i Karlstad är nu 24 800 kronor. I Sverige som helhet ligger snittet på en kvadratmeter bostadsrätt på 40 500 kronor, och i Värmland på 18 900 kronor.

Länssiffran för villapriserna under tremånadersperioden visar en liten ökning på en procent. Men priser backar också i några värmländska kommuner. I Forshaga till exempel gick villapriserna bakåt med 12 procent under augusti–oktober.

– Vi ser en annan balans mellan utbud och efterfrågan idag. Framför allt när det gäller bostadsrätter där det förr var mer regel än undantag med budgivning, så är det inte idag. I Karlstad stiger fortfarande priserna på både villor och bostadsrätter, säger Kristoffer Kullberg på Fastighetsbyrån i Karlstad.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.