2017-10-24 10:21

2017-10-24 10:21

Ridklubbsanställda har rätt till arbetskläder

ARBETSPLATS

Nu har anställda på golf- och ridklubbar rätt till varma arbetskläder.

Detta genom ett nytt avtal mellan Kommunal och Arbetsgivaralliansen för anställda på golf- och ridklubbar.

– Det är bra att vi fick igenom löneökningarna. Men det är också en seger att vi fått igenom att arbetsgivarna har ett stort ansvar för arbetskläder. Det är viktigt för de som jobbar utomhus eller i stall som ofta är kyliga. Jag är glad att medlemmarna i Kommunal nu får den rätten, säger Lenita Granlund, avtalssekreterare på Kommunal.

I avtalet slås det nu fast att om arbetsgivaren ställer krav på att ridbyxor och ridstövlar ska ingå i arbetskläderna, så bekostas de av arbetsgivaren. Arbetsgivarna blir också skyldiga att tillhandahålla överdragskläder och varma kläder, samt att tvätta och sköta om överdragskläderna.

De anställda får också en löneökning på 1 710 kronor på tre år.

Detta genom ett nytt avtal mellan Kommunal och Arbetsgivaralliansen för anställda på golf- och ridklubbar.

– Det är bra att vi fick igenom löneökningarna. Men det är också en seger att vi fått igenom att arbetsgivarna har ett stort ansvar för arbetskläder. Det är viktigt för de som jobbar utomhus eller i stall som ofta är kyliga. Jag är glad att medlemmarna i Kommunal nu får den rätten, säger Lenita Granlund, avtalssekreterare på Kommunal.

I avtalet slås det nu fast att om arbetsgivaren ställer krav på att ridbyxor och ridstövlar ska ingå i arbetskläderna, så bekostas de av arbetsgivaren. Arbetsgivarna blir också skyldiga att tillhandahålla överdragskläder och varma kläder, samt att tvätta och sköta om överdragskläderna.

De anställda får också en löneökning på 1 710 kronor på tre år.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.