2017-10-19 15:27

2017-10-19 15:28

"En ren lycka att få utmärkelsen"

HALLÅ DÄR...

...Göran Widing, vd för och ägare av mc-butiken GMC i Karlstad. En butik som utsetts till årets mc-butik i Sverige av försäkringsbolaget Svedeas kunder.

Vad har ni gjort rätt?

– Vi har tydligen gjort allt rätt, men det var på håret mellan oss och tvåan. Men det är framför allt att vi kör mycket mc själva, tränar, tävlar och semestrar. Vi vill att folk ska gå härifrån och må bra, så vi är ordningsamma och vill inte ha några lösa trådar kvar när kunden går från affären.

– Man ska vara nöjd, glad och vilja återkomma.

Hur har kunderna gjort sitt val?

– Alla som har köpt en mc i Sverige och tecknat försäkring med Svedea, som är ett av de största bolagen, har fått ett mejl med ett antal frågor om bemötande, service och affären i stort.

Hur ska ni följa upp den här utnämningen?

– Jag tror att det funkar att vara så pass jordnära som vi är och inte vara så ”jättesäljiga”, utan lyssna och ställa frågor om vad de ska ha den till, hur den används, vart man ska åka. Då brukar det bli bra.

Vad består priset av?

– En resa till Milano och mc-mässan, men det stora är utmärkelsen i sig. Nu kan hela branschen, såväl kunder som leverantörer, se att det är tryggt att handla och ha sina produkter här. Och det är en ren lycka att få utmärkelsen och inget vi jagar, utan är ett kvitto på att vi gör rätt.

Hur mår mc-marknaden i dag?

– Den mår bra och fungerar. Det kommer nya tillskott hela tiden, det är fullt på körskolorna och i dag är det inte bara en sorts mc-förare som det var i mitten av 00-talet. Nu är det både tjejer och killar, allt från unga upp till 80 år köper mc. Och det finns något för alla. Och att elektroniken kommit in gör att man vill uppdatera sig till en säkrare motorcykel.

– Sedan är motorcykeln ett annat sätt att ta sig ut i naturen, som har spridit sig till både cross, enduro och landsväg.

Vad står på tapeten inför nästa säsong?

– Nu drar enduroförsäljningen i gång, så vi levererar ut hojar fram till januari, sedan är det mc-mässa i februari som är startskottet för landsvägsåkningen.

Vad har ni gjort rätt?

– Vi har tydligen gjort allt rätt, men det var på håret mellan oss och tvåan. Men det är framför allt att vi kör mycket mc själva, tränar, tävlar och semestrar. Vi vill att folk ska gå härifrån och må bra, så vi är ordningsamma och vill inte ha några lösa trådar kvar när kunden går från affären.

– Man ska vara nöjd, glad och vilja återkomma.

Hur har kunderna gjort sitt val?

– Alla som har köpt en mc i Sverige och tecknat försäkring med Svedea, som är ett av de största bolagen, har fått ett mejl med ett antal frågor om bemötande, service och affären i stort.

Hur ska ni följa upp den här utnämningen?

– Jag tror att det funkar att vara så pass jordnära som vi är och inte vara så ”jättesäljiga”, utan lyssna och ställa frågor om vad de ska ha den till, hur den används, vart man ska åka. Då brukar det bli bra.

Vad består priset av?

– En resa till Milano och mc-mässan, men det stora är utmärkelsen i sig. Nu kan hela branschen, såväl kunder som leverantörer, se att det är tryggt att handla och ha sina produkter här. Och det är en ren lycka att få utmärkelsen och inget vi jagar, utan är ett kvitto på att vi gör rätt.

Hur mår mc-marknaden i dag?

– Den mår bra och fungerar. Det kommer nya tillskott hela tiden, det är fullt på körskolorna och i dag är det inte bara en sorts mc-förare som det var i mitten av 00-talet. Nu är det både tjejer och killar, allt från unga upp till 80 år köper mc. Och det finns något för alla. Och att elektroniken kommit in gör att man vill uppdatera sig till en säkrare motorcykel.

– Sedan är motorcykeln ett annat sätt att ta sig ut i naturen, som har spridit sig till både cross, enduro och landsväg.

Vad står på tapeten inför nästa säsong?

– Nu drar enduroförsäljningen i gång, så vi levererar ut hojar fram till januari, sedan är det mc-mässa i februari som är startskottet för landsvägsåkningen.

Juryns motivering

Med ett målmedvetet arbete där kunden alltid stått i första rummet har årets mc-butik genom passionerad kundservice fått utomordentligt höga betyg av sina kunder. Med dessa höga betyg har kunderna sagt sitt, årets mc-butik 2017 är GMC Karlstad!

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.