2017-10-13 12:01

2017-10-13 12:04

Priserna på bostäder fortsätter öka

VÄRMLAND: Upp tre procent senaste tremånadersperioden

Priserna på bostadsmarknaden i Värmland fortsätter att stiga.
Under den senaste tremånadersperioden har priset på såväl bostadsrätter som villor ökat med tre procent.

Och Värmlandspriserna stiger mer än riket som helhet. I genomsnitt har ökningen legat på en procent visar färska siffror från Mäklarstatistik.

Vad det gäller jämförbara städer, utifrån Karlstad, så sticker den värmländska residensstaden ut när det kommer till priset på bostadsrätter.

– I Karlstad är skillnaden i kvadratmeterpris mellan bostadsrätter och villor större än i till exempel Örebro och Borås. Det är ett resultat av att det fortfarande byggs många nya bostadsrätter i attraktiva, centrala och vattennära lägen, säger Kristoffer Kullberg på Fastighetsbyrån i Karlstad.

Säffle ökar mest

Priset på bostadsrätter är högre i Karlstad än i länet i snitt. Under de senaste tre månaderna steg priserna med fyra procent. Det gör att kvadratmeterpriset nu ligger på drygt 25 000 kronor i snitt. Rikssnittet för en kvadratmeter bostadsrätt ligger vid senaste mätningen på 40 800 kronor.

När det kommer till villor var det genomsnittliga priset i Värmland 1,4 miljoner kronor under juli, augusti och september. Rikssnittet är mer än dubbelt så högt, 3 miljoner kronor.

Störst procentuella ökningen under de senaste tre månaderna har det varit på villor i Säffle, där priserna stigit med 13 procent.

I Värmland kostar en villa mest på Hammarö, där snittpriserna ligger runt rikssnittet – 2 970 000 kronor. För betydligt mindre pengar kan man få en snittvilla i Munkfors, där priset hamnar på i snitt 440 000 kronor.

Och Värmlandspriserna stiger mer än riket som helhet. I genomsnitt har ökningen legat på en procent visar färska siffror från Mäklarstatistik.

Vad det gäller jämförbara städer, utifrån Karlstad, så sticker den värmländska residensstaden ut när det kommer till priset på bostadsrätter.

– I Karlstad är skillnaden i kvadratmeterpris mellan bostadsrätter och villor större än i till exempel Örebro och Borås. Det är ett resultat av att det fortfarande byggs många nya bostadsrätter i attraktiva, centrala och vattennära lägen, säger Kristoffer Kullberg på Fastighetsbyrån i Karlstad.

Säffle ökar mest

Priset på bostadsrätter är högre i Karlstad än i länet i snitt. Under de senaste tre månaderna steg priserna med fyra procent. Det gör att kvadratmeterpriset nu ligger på drygt 25 000 kronor i snitt. Rikssnittet för en kvadratmeter bostadsrätt ligger vid senaste mätningen på 40 800 kronor.

När det kommer till villor var det genomsnittliga priset i Värmland 1,4 miljoner kronor under juli, augusti och september. Rikssnittet är mer än dubbelt så högt, 3 miljoner kronor.

Störst procentuella ökningen under de senaste tre månaderna har det varit på villor i Säffle, där priserna stigit med 13 procent.

I Värmland kostar en villa mest på Hammarö, där snittpriserna ligger runt rikssnittet – 2 970 000 kronor. För betydligt mindre pengar kan man få en snittvilla i Munkfors, där priset hamnar på i snitt 440 000 kronor.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.