2017-09-12 15:16

2017-09-12 15:16

Årets byfåne utses på Företagssalongen

KARLSTAD: Många föreläsningar att välja mellan

På torsdag är det dags för årets andra företagssalong i Karlstad.

Bland utställarna finns 18 nya företag och organisationer.

Höstens företagssalong blir den åttonde i ordningen, och fortfarande ligger fokus på en business to business-dag där näringslivet kan mötas.

– Och vi har som vanligt tagit bort alla trösklar, som entré, för att alla ska kunna känna sig välkomna. Vi väljer att inkludera i stället för att exkludera, säger Jacob Lund från Närverket, som är den som ligger bakom arrangemanget.

Nytt för i år är bland annat att Sveriges första nationella byfåne ska utses, en idé som ”importerats” från Österbotten i Finland. Titeln är tänkt att ses som något positivt och ska gå till någon som vågar ifrågasätta lite, menar Jacob Lund.

– Det var Bengt Gustavsson (på Kresam, red. anm.) som kontaktade mig och om de kunde få utse årets byfåne och jag tycker det passar bra in i dagen.

Många föreläsningar

En annan nyhet, som NWT tidigare berättat om, är att de som tar cykeln till salongen kan få den servad på plats.

– Det var Hållbart resande som kom med den idén och Solsta cykel står för service. Och för de som vill finns också möjlighet att duscha och basta på plats innan man går och minglar och lyssnar på föreläsningar, säger Jacob Lund.

Och föreläsningar finns det gott om under dagen, totalt 24 stycket uppdelade i sex olika pass. Och utställarna är närmare 80 till antalet, varav 18 är helt nya för hästens salong. Bland dem finns Specialresor, som ser det som ett tillfälle att profilera sig.

– Vi har kontoret i Karlstad och känner en närhet till Värmland, men det är få som känner till oss. Vi arbetar med kundresor för företag i ett sätt att lyfta deras kundvård och har varit lite doldisar, men det vill vi ändra på. Så vi har både monter och föreläsning, säger vd:n Louisa Fryklind.

Gesällbrev

Bland de som återkommer finns Karlstads universitet, som bland annat vill visa företag hur man kan knyta samman dem med studenter, och Moreflo, tidigare Affärs-IT.

– Vi jobbar med betallösningar, och det gäller att vara ajour i ämnet och kunna hantera olika former. Så vi kommer att visa på olika affärsmöjligheter och olika lösningar, och sprida vårt nya namn, säger vd:n Håkan Höijer.

Under dagen kommer också Företagarna att dela ut gesällbrev.

– Men vi finns också på plats för de som vill prata företagande, säger Anna Hedberg, regionchef för Företagarna Värmland.

Höstens företagssalong blir den åttonde i ordningen, och fortfarande ligger fokus på en business to business-dag där näringslivet kan mötas.

– Och vi har som vanligt tagit bort alla trösklar, som entré, för att alla ska kunna känna sig välkomna. Vi väljer att inkludera i stället för att exkludera, säger Jacob Lund från Närverket, som är den som ligger bakom arrangemanget.

Nytt för i år är bland annat att Sveriges första nationella byfåne ska utses, en idé som ”importerats” från Österbotten i Finland. Titeln är tänkt att ses som något positivt och ska gå till någon som vågar ifrågasätta lite, menar Jacob Lund.

– Det var Bengt Gustavsson (på Kresam, red. anm.) som kontaktade mig och om de kunde få utse årets byfåne och jag tycker det passar bra in i dagen.

Många föreläsningar

En annan nyhet, som NWT tidigare berättat om, är att de som tar cykeln till salongen kan få den servad på plats.

– Det var Hållbart resande som kom med den idén och Solsta cykel står för service. Och för de som vill finns också möjlighet att duscha och basta på plats innan man går och minglar och lyssnar på föreläsningar, säger Jacob Lund.

Och föreläsningar finns det gott om under dagen, totalt 24 stycket uppdelade i sex olika pass. Och utställarna är närmare 80 till antalet, varav 18 är helt nya för hästens salong. Bland dem finns Specialresor, som ser det som ett tillfälle att profilera sig.

– Vi har kontoret i Karlstad och känner en närhet till Värmland, men det är få som känner till oss. Vi arbetar med kundresor för företag i ett sätt att lyfta deras kundvård och har varit lite doldisar, men det vill vi ändra på. Så vi har både monter och föreläsning, säger vd:n Louisa Fryklind.

Gesällbrev

Bland de som återkommer finns Karlstads universitet, som bland annat vill visa företag hur man kan knyta samman dem med studenter, och Moreflo, tidigare Affärs-IT.

– Vi jobbar med betallösningar, och det gäller att vara ajour i ämnet och kunna hantera olika former. Så vi kommer att visa på olika affärsmöjligheter och olika lösningar, och sprida vårt nya namn, säger vd:n Håkan Höijer.

Under dagen kommer också Företagarna att dela ut gesällbrev.

– Men vi finns också på plats för de som vill prata företagande, säger Anna Hedberg, regionchef för Företagarna Värmland.