2017-06-12 14:36

2017-06-12 14:36

Ikea slopar klassiker

FÖRETAG

Snart kan den klassiska insexnyckeln från Ikea vara ett minne blott.
Möbeljättens varor ska i stället säga klick.

Det var vid en pressträff i förra veckan som Ikea presenterade sina framtidsplaner.

I dem ingår bland annat att möblerna framöver ska kunna monteras utan skruvar, vilket gör den så berömda insexnyckeln överflödig. Det skriver Veckans Affärer.

I stället ska möblerna sammanfogas med en klickteknik, som reducerar monteringstiden radikalt.

Torbjörn Lööf, vd för Inter Ikea, säger såhär till Dagens Industri:

– Jag skulle vilja beskriva det som vår största innovation sedan det platta paketet. Det kommer att skapa stor nytta genom bland annat lägre miljöbelastning, enklare och billigare produkter och att de kan demonteras vid flytt eller återvinning. Att montera en Paxgarderob kan förkortas från en och en halv timme för en normalkund till tre minuter!

Klicktekniken kommer gradvis att introduceras i sortimentet.

På pressträffen offentliggjordes också att man inleder ett samarbete med amerikanska Apple, där planen är att Ikeas kunder framöver ska kunna använda så kallad AR-teknik redan hemmavid kunna se hur olika produkter ser ut och passar in i hemmet, utan att besöka ett varuhus, skriver Dagens Industri.

Det var vid en pressträff i förra veckan som Ikea presenterade sina framtidsplaner.

I dem ingår bland annat att möblerna framöver ska kunna monteras utan skruvar, vilket gör den så berömda insexnyckeln överflödig. Det skriver Veckans Affärer.

I stället ska möblerna sammanfogas med en klickteknik, som reducerar monteringstiden radikalt.

Torbjörn Lööf, vd för Inter Ikea, säger såhär till Dagens Industri:

– Jag skulle vilja beskriva det som vår största innovation sedan det platta paketet. Det kommer att skapa stor nytta genom bland annat lägre miljöbelastning, enklare och billigare produkter och att de kan demonteras vid flytt eller återvinning. Att montera en Paxgarderob kan förkortas från en och en halv timme för en normalkund till tre minuter!

Klicktekniken kommer gradvis att introduceras i sortimentet.

På pressträffen offentliggjordes också att man inleder ett samarbete med amerikanska Apple, där planen är att Ikeas kunder framöver ska kunna använda så kallad AR-teknik redan hemmavid kunna se hur olika produkter ser ut och passar in i hemmet, utan att besöka ett varuhus, skriver Dagens Industri.