2017-03-16 08:16

2017-03-16 08:16

Kewab säljer betongverksamheten

KARLSTAD

Kewab säljer sina två betongfabriker i Karlstad.
Köpare är Thomas Betong AB.

– Vi har haft en fantastisk utveckling sedan vi startade betongproduktion 2011, men nu när vi vill fokusera på kärnverksamheten är det ett naturligt val för oss att sälja vår betongverksamhet till Thomas Betong. De har alla förutsättningar att utveckla betongmarknaden i Värmland, säger Fredrik Larsson, vd på Kewab, i ett pressmeddelande.

Genom att ta över de två fabrikerna förbättrar Thomas Betong sitt fabriksnätverk i Värmland heter det i samma pressmeddelande.

– Karlstad ligger nära vårt hjärta och har stark koppling till vårt arv eftersom det är här företagets historia började för drygt 60 år sedan. Vi är ett oberoende, familjeägt svenskt företag, med starkt entreprenörskap och lokal närvaro, säger Carina Edblad, vd på Thomas Betong.

Överlåtelse och övertagande av betongfabrikerna är planerad till 3:e april.

– Vi har haft en fantastisk utveckling sedan vi startade betongproduktion 2011, men nu när vi vill fokusera på kärnverksamheten är det ett naturligt val för oss att sälja vår betongverksamhet till Thomas Betong. De har alla förutsättningar att utveckla betongmarknaden i Värmland, säger Fredrik Larsson, vd på Kewab, i ett pressmeddelande.

Genom att ta över de två fabrikerna förbättrar Thomas Betong sitt fabriksnätverk i Värmland heter det i samma pressmeddelande.

– Karlstad ligger nära vårt hjärta och har stark koppling till vårt arv eftersom det är här företagets historia började för drygt 60 år sedan. Vi är ett oberoende, familjeägt svenskt företag, med starkt entreprenörskap och lokal närvaro, säger Carina Edblad, vd på Thomas Betong.

Överlåtelse och övertagande av betongfabrikerna är planerad till 3:e april.