2016-10-14 06:00

2016-10-14 06:00

Nu ryms de tjocka pärmarna i appen

KARLSTAD: Appiemode har hittat snabb och säker väg

Han har varit officer vid A 9 i Kristinehamn, helikopterflygare, reklamman och ambulanschef. Nu kan Anders Bergström, Karlstad, lägga till ytterligare en titel på sitt visitkort - digital systemutvecklare. Ett exempel är att 400 sidor manualer för ambulanschefer har plockats ned från pärmar till en app i en läsplatta.

A-pärmen kallar han den digitala lösningen.

– Det har tagit några år från att ha genomfört alla tester och igångkörningar till en intensiv marknadsföring. Nu vågar vi gå ut på bredden med systemet och appen i läsplattan.

Stor förändring

Anders Bergström pekar på förändringen att gå från manuellt letande i pärmar för att hantera extraordinära händelser på landstings- och länsnivå på rätt sätt till att trycka på en app i en läsplatta och få samma information som i pärmarna, men då bra mycket snabbare.

– Nu kan ambulanschefer, andra beslutsfattare och personal på några sekunder få säker information. Läsplattan finns där och det är endast om batterifunktionen skulle mankera som det blir problem, säger Anders Bergström.

Samverkar

Nu kommer den här innovationen att också kunna nå handeln. Appiemode har startat ett samarbete med säkerhetskonsulten, Pia Karlsson, Pia Konsult, Grums.

– Jag är ganska säker på att de stora affärskedjorna, som brottas med rån och liknande händelser, är intresserade av den här digitala lösningen. Du kan ju tänka dig vilken stress som uppstår vid ett rån, brand eller liknande händelser. Man skall nå rätt personer i affärskedjans ledning, hantera media som bankar på dörren och man skall ha adresser till anhöriga och många andra uppgifter måste fram oerhört snabbt. Då kan vi glömma pärmarna och i stället använda appen i läsplattan, där alla uppgifter finns.

Från A9 till app

Appiemode startade 2015 och har i dag åtta anställda. Anders Bergström är med sina 60 procent majoritetsägare i företaget. Företagets namn Appiemode innehåller bland annat bokstäver från delägarnas egna resor i arbetslivet, från A9 till app.

A-pärmen kallar han den digitala lösningen.

– Det har tagit några år från att ha genomfört alla tester och igångkörningar till en intensiv marknadsföring. Nu vågar vi gå ut på bredden med systemet och appen i läsplattan.

Stor förändring

Anders Bergström pekar på förändringen att gå från manuellt letande i pärmar för att hantera extraordinära händelser på landstings- och länsnivå på rätt sätt till att trycka på en app i en läsplatta och få samma information som i pärmarna, men då bra mycket snabbare.

– Nu kan ambulanschefer, andra beslutsfattare och personal på några sekunder få säker information. Läsplattan finns där och det är endast om batterifunktionen skulle mankera som det blir problem, säger Anders Bergström.

Samverkar

Nu kommer den här innovationen att också kunna nå handeln. Appiemode har startat ett samarbete med säkerhetskonsulten, Pia Karlsson, Pia Konsult, Grums.

– Jag är ganska säker på att de stora affärskedjorna, som brottas med rån och liknande händelser, är intresserade av den här digitala lösningen. Du kan ju tänka dig vilken stress som uppstår vid ett rån, brand eller liknande händelser. Man skall nå rätt personer i affärskedjans ledning, hantera media som bankar på dörren och man skall ha adresser till anhöriga och många andra uppgifter måste fram oerhört snabbt. Då kan vi glömma pärmarna och i stället använda appen i läsplattan, där alla uppgifter finns.

Från A9 till app

Appiemode startade 2015 och har i dag åtta anställda. Anders Bergström är med sina 60 procent majoritetsägare i företaget. Företagets namn Appiemode innehåller bland annat bokstäver från delägarnas egna resor i arbetslivet, från A9 till app.