2016-10-12 09:44

2016-10-12 09:44

Här finns jobben de närmsta åren

ARBETE

Ingenjörer, lärare och vårdyrken är fortsatt heta på arbetsmarknaden. Det visar Arbetsförmedlingens prognos på 5-10 års sikt.

Arbetsförmedlingen (AF) tipsar att ha framtidsyrkena i åtanke när det är dags att söka in till högskolan. Den 17 oktober är sista ansökningsdag till vårens utbildningar på högskolor och universitet.

– Det är bra att vara medveten om vilken arbetsmarknad som väntar innan man gör sitt val. Men det är förstås också viktigt att välja en utbildning som man är intresserad av och kan fullfölja, säger Fredrik Mörtberg, arbetsmarknadsanalytiker på AF.

På listan över yrken på högskolenivå där man har bäst chans till jobb framöver finns exempelvis förskollärare, gymnasielärare, tandläkare, specialpedagoger, sjuksköterskor, läkare, IT-yrken och ingenjörer.

Arbetsförmedlingen (AF) tipsar att ha framtidsyrkena i åtanke när det är dags att söka in till högskolan. Den 17 oktober är sista ansökningsdag till vårens utbildningar på högskolor och universitet.

– Det är bra att vara medveten om vilken arbetsmarknad som väntar innan man gör sitt val. Men det är förstås också viktigt att välja en utbildning som man är intresserad av och kan fullfölja, säger Fredrik Mörtberg, arbetsmarknadsanalytiker på AF.

På listan över yrken på högskolenivå där man har bäst chans till jobb framöver finns exempelvis förskollärare, gymnasielärare, tandläkare, specialpedagoger, sjuksköterskor, läkare, IT-yrken och ingenjörer.