2016-10-10 16:14

2016-10-10 16:15

Småföretagens utveckling hotas

VÄRMLAND: Orsak – dålig internetuppkoppling

Tre av tio småföretag i Värmland upplever att en bättre internetuppkoppling skulle hjälpa dem att utveckla företagen. Samtidigt saknar nästan varannan småföretagare i länet möjligheten att skaffa snabbare uppkoppling. Det visar en undersökning från Visma.

I landet i sin helhet svarar 15 procent av småföretagarna att bättre bredband skulle hjälpa dem att utveckla företaget, men 48 procent saknar möjlighet att skaffa det.

- Fyra av fem jobb i Sverige skapas i små företag. Dessa finns spridda runt om i landet. Därför är det helt avgörande att utbyggnaden av snabbt bredband tar fart även i glesbygden, säger Boo Gunnarsson, Visma.

I landet i sin helhet svarar 15 procent av småföretagarna att bättre bredband skulle hjälpa dem att utveckla företaget, men 48 procent saknar möjlighet att skaffa det.

- Fyra av fem jobb i Sverige skapas i små företag. Dessa finns spridda runt om i landet. Därför är det helt avgörande att utbyggnaden av snabbt bredband tar fart även i glesbygden, säger Boo Gunnarsson, Visma.