2016-09-23 12:15

2016-09-23 12:15

Flygplatsen söker rekryteringshjälp

ARBETE

Styrelsen för Karlstad Airport har beslutat att rekrytera en ordinarie vd. En upphandling av en rekryteringskonsult har därför påbörjats.

Svar på upphandlingen ska lämnas senast 30 september. Beslut om tilldelning beräknas vara klart i mitten av oktober.

Förre vd:n, Peter Landmark, slutade sin anställning på egen begäran under februari 2016. Hans Wennerholm, direktör för teknik- och fastighetsförvaltningen i Karlstads kommun, utsågs som tillförordnad vd i bolaget på 50 procent.

– Att rekrytera en vd i ett kommunalt bolag tar normalt mellan åtta och tio månader och vi har därför anställt Hans Wennerholm på heltid under rekryteringsprocessen, säger Mikael Lundström, ordförande i Karlstad Airport AB, i ett pressmeddelande.

Hans Wennerholm blir anställd till 30 september som längst, dock med möjlighet till förlängning, enligt pressmeddelandet.

Svar på upphandlingen ska lämnas senast 30 september. Beslut om tilldelning beräknas vara klart i mitten av oktober.

Förre vd:n, Peter Landmark, slutade sin anställning på egen begäran under februari 2016. Hans Wennerholm, direktör för teknik- och fastighetsförvaltningen i Karlstads kommun, utsågs som tillförordnad vd i bolaget på 50 procent.

– Att rekrytera en vd i ett kommunalt bolag tar normalt mellan åtta och tio månader och vi har därför anställt Hans Wennerholm på heltid under rekryteringsprocessen, säger Mikael Lundström, ordförande i Karlstad Airport AB, i ett pressmeddelande.

Hans Wennerholm blir anställd till 30 september som längst, dock med möjlighet till förlängning, enligt pressmeddelandet.