2016-09-15 15:17

2016-09-15 15:17

Kursstart på arabiska

STORFORS: "Det är självklart enklare att få information på sitt eget språk"

En nyföretagarkurs på arabiska ska startas upp i Storfors.
– Drömmen är att kunna starta en verksamhet i Sverige, säger Idris Breem, som anmält sitt intresse.

När Nyföretagarcentrum Storfors bjöd in till en träff på arabiska ihop med Almi var intresset stort. Åtta av 15 på mötet är nu intresserade av att gå en nyföretagarkurs på arabiska. Och nu står det klart att kursen blir av.

– Många har varit företagare i sina hemländer och andra vill byta yrkesbana och bli egna företagare. För vår del känns det viktigt att vi får behålla dem i Storfors, säger näringslivsutvecklare Börje Andersson på Storfors kommun i ett pressmeddelande.

Joumana Maghamez, rådgivare från Almi, ska hålla i kursen.

– Många har idéer och är väldigt företagsamma, men de vet inte hur de ska gå vidare. Det finns väldigt mycket att lära sig för att kunna driva företag i Sverige, och det är självklart enklare att få information på sitt eget språk, säger hon.

Idris Breem från Syrien hade i hemlandet en mindre fabrik där han sydde upp kläder i egen design.

– Jag är kläddesigner och drömmen är naturligtvis att jag ska kunna starta en verksamhet här i Sverige. Jag tycker om Storfors. Folk är vänliga här och jag har en chans att lära mig svenska, säger han.

När Nyföretagarcentrum Storfors bjöd in till en träff på arabiska ihop med Almi var intresset stort. Åtta av 15 på mötet är nu intresserade av att gå en nyföretagarkurs på arabiska. Och nu står det klart att kursen blir av.

– Många har varit företagare i sina hemländer och andra vill byta yrkesbana och bli egna företagare. För vår del känns det viktigt att vi får behålla dem i Storfors, säger näringslivsutvecklare Börje Andersson på Storfors kommun i ett pressmeddelande.

Joumana Maghamez, rådgivare från Almi, ska hålla i kursen.

– Många har idéer och är väldigt företagsamma, men de vet inte hur de ska gå vidare. Det finns väldigt mycket att lära sig för att kunna driva företag i Sverige, och det är självklart enklare att få information på sitt eget språk, säger hon.

Idris Breem från Syrien hade i hemlandet en mindre fabrik där han sydde upp kläder i egen design.

– Jag är kläddesigner och drömmen är naturligtvis att jag ska kunna starta en verksamhet här i Sverige. Jag tycker om Storfors. Folk är vänliga här och jag har en chans att lära mig svenska, säger han.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.