2016-09-08 09:20

2016-09-08 09:54

Vad händer på Bomässan i helgen?

HALLÅ DÄR...

...Madeleine Ehrlin, projektledare för Bomässan som arrangeras på Racketcenter i Karlstad fredag 9 september till och med söndag 11 september.

Vad händer på Bomässan i helgen?

– En hel del. Bygglovs-killarna Matte Karlsson och Willy Björkman kommer på söndagen, med tips om hur det ska gå till när man ska bygga hemma själv. De har även en tävling där några tjejer med en varsin partner får utföra olika uppdrag. Clownen Mike kommer också på söndagen, det brukar barnen gilla. En av höjdpunkterna är ballongsläppet på lördagen, då vi släpper ballonger där det är vinster i några.

Årets tema är Grönt Boende. Varför valde ni det?

– Det kommer mer och mer. Det är i ropet att ha energisnåla hus, och solenergi går jättestart uppåt. Det vill vi förstärka. Det kommer säkert växa för varje år, så det kommer säkert följa med framöver.

Vad är det senaste inom miljövänligt boende?

– Det händer så mycket i den branschen. Det handlar mycket om energisnåla hus, och så är det det här med solenergi. Det finns bra tips om hur man minskar energiåtgången. Vi har en lounge där man kan få veta mer om hur man kan spara energi i sitt eget hem.

Vad händer på Bomässan i helgen?

– En hel del. Bygglovs-killarna Matte Karlsson och Willy Björkman kommer på söndagen, med tips om hur det ska gå till när man ska bygga hemma själv. De har även en tävling där några tjejer med en varsin partner får utföra olika uppdrag. Clownen Mike kommer också på söndagen, det brukar barnen gilla. En av höjdpunkterna är ballongsläppet på lördagen, då vi släpper ballonger där det är vinster i några.

Årets tema är Grönt Boende. Varför valde ni det?

– Det kommer mer och mer. Det är i ropet att ha energisnåla hus, och solenergi går jättestart uppåt. Det vill vi förstärka. Det kommer säkert växa för varje år, så det kommer säkert följa med framöver.

Vad är det senaste inom miljövänligt boende?

– Det händer så mycket i den branschen. Det handlar mycket om energisnåla hus, och så är det det här med solenergi. Det finns bra tips om hur man minskar energiåtgången. Vi har en lounge där man kan få veta mer om hur man kan spara energi i sitt eget hem.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.