2016-07-13 10:55

2016-07-13 10:55

Nextjet får nya ägare

TRANSPORT

Flygbolaget Nextjet, som bland annat flyger mellan Karlstad och Stockholm, byter ägare.

Bolaget, som grundades 2003, hade tidigare HKF Resor och Höga Kusten Flyg som huvudägare.

Nu har energikoncernen Katternö och Air Åland tagit över. Syftet med ägarbytet är att utveckla flygförbindelserna så att de bättre svarar mot de behov som finns regionalt, uppger Nextjet i ett pressmeddelande.

Förra året flög Nextjet drygt 400 000 passagerare mellan 18 destinationer.

Bolaget, som grundades 2003, hade tidigare HKF Resor och Höga Kusten Flyg som huvudägare.

Nu har energikoncernen Katternö och Air Åland tagit över. Syftet med ägarbytet är att utveckla flygförbindelserna så att de bättre svarar mot de behov som finns regionalt, uppger Nextjet i ett pressmeddelande.

Förra året flög Nextjet drygt 400 000 passagerare mellan 18 destinationer.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.