2016-07-13 09:39

2016-07-13 16:29

Hälsokostbolag stäms av KO

KONSUMENT: LV Hälsokost i blåsväder

NWT har tidigare skrivit om företaget LV Hälsokost som lockat kunder med löften om tävlingsvinster och gratisprover. Nu har företagets stämts av Konsumentombudsmannen.

LV Hälsokost, även kallat Lev Väl och Maximera, är det bolag som Konsumentverket fått flest anmälningar om hittills i år. Konsumenter känner sig lurade efter att via telefonförsäljning blivit lovade vinster i tävlingar och gratis prova-på-paket. Många konsumenter har fastnat i långa och dyra abonnemangsavtal och några tävlingar eller vinster verkar inte existera. Nu skickar bolaget även ut falska inkassokrav från inkassobolag som inte finns.

Konsumentombudsmannen (KO) kräver nu att tingsrätten förbjuder bolaget att fortsätta med sina försäljningsmetoder. KO anser även att bolaget tydligt måste informera om att de vill sälja ett abonnemang på vitaminer när de ringer och att företaget förbjuds att kräva betalt för något som konsumenten inte har beställt.

KO vill att domstolen snabbt stoppar marknadsföringen genom ett så kallat interimistiskt beslut. Ett förbud kan då träda i kraft direkt och gälla tills den slutgiltiga domen kommer.

LV Hälsokost, även kallat Lev Väl och Maximera, är det bolag som Konsumentverket fått flest anmälningar om hittills i år. Konsumenter känner sig lurade efter att via telefonförsäljning blivit lovade vinster i tävlingar och gratis prova-på-paket. Många konsumenter har fastnat i långa och dyra abonnemangsavtal och några tävlingar eller vinster verkar inte existera. Nu skickar bolaget även ut falska inkassokrav från inkassobolag som inte finns.

Konsumentombudsmannen (KO) kräver nu att tingsrätten förbjuder bolaget att fortsätta med sina försäljningsmetoder. KO anser även att bolaget tydligt måste informera om att de vill sälja ett abonnemang på vitaminer när de ringer och att företaget förbjuds att kräva betalt för något som konsumenten inte har beställt.

KO vill att domstolen snabbt stoppar marknadsföringen genom ett så kallat interimistiskt beslut. Ett förbud kan då träda i kraft direkt och gälla tills den slutgiltiga domen kommer.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.