2016-07-04 10:08

2016-07-04 10:08

Störst ökning av antal företag

VÄRMLAND

Värmlands län hade Sveriges största ökning av antalet nya företag under juni.

Totalt startades 134 nya företag i länet under förra månaden, vilket är en ökning med 61,4 procent jämfört med samma period förra året, och den högsta siffran i landet. Sju av tio nystartade företag i Värmland är aktiebolag. Det visar ny statistik som Visma sammanställt från Bolagsverket. I statistiken ingår inte enskilda firmor som enbart är registrerade hos Skatteverket.

Totalt startades 134 nya företag i länet under förra månaden, vilket är en ökning med 61,4 procent jämfört med samma period förra året, och den högsta siffran i landet. Sju av tio nystartade företag i Värmland är aktiebolag. Det visar ny statistik som Visma sammanställt från Bolagsverket. I statistiken ingår inte enskilda firmor som enbart är registrerade hos Skatteverket.