2016-06-30 21:29

2016-06-30 21:29

Drömvinsten för egna företagare

”Klart tjejen ska ha ett bolag!”

För Anna Andersson tog torsdagseftermiddagen en oväntad vändning. Vad hon trodde skulle bli ett möte AB Värmland, visade sig vara en prisutdelning.

– Men oj, jag vet inte vad jag ska säga, herregud vad roligt, stammar en förvånad, men glad vinnare.

Utanför dörren står Christer Johansson, Stefan Tjust, Henrik Lindh och Helena Wiktelius, representanter från AB Värmland, för att meddela att hon är en av vinnarna i deras tävling.

Entreprenörsdrivet initiativ

AB Värmland beskriver sig som ”ett entreprenörsdrivet initiativ” och anordnar en tävling för att skapa morgondagens värmländska företag. Deltagarna får chansen att visa sin idé för en jury och sedan väljs tre vinnare ut som presenteras i oktober. Vinsten är ett aktiebolag med 50 000 kr i startkapital, samt hjälp från människor i branschen.

– En tuff brud i lyxförpackning, så beskriver Helena Wikteliius, projektledare för AB Värmland, vinnaren. Redan i juryrummet stod Anna ut och vi kände att vi inte kan vänta till oktober, hon behöver ett aktiebolag nu, fortsätter Helena.

Två vinnare kvar

Little Kajsa, designmärket som Anna driver får nu chansen att utvecklas ännu mer. Tack vare vinsten kan företaget utvecklas framåt. Anna kommer satsa hårt på marknadsföring av sitt företag, men vill också utveckla fler produkter för sin design.

Det finns fortfarande två lyckliga vinnare kvar någonstans i Värmland, och ansökningstiden för tävlingen är öppen till 1a september.

– Men oj, jag vet inte vad jag ska säga, herregud vad roligt, stammar en förvånad, men glad vinnare.

Utanför dörren står Christer Johansson, Stefan Tjust, Henrik Lindh och Helena Wiktelius, representanter från AB Värmland, för att meddela att hon är en av vinnarna i deras tävling.

Entreprenörsdrivet initiativ

AB Värmland beskriver sig som ”ett entreprenörsdrivet initiativ” och anordnar en tävling för att skapa morgondagens värmländska företag. Deltagarna får chansen att visa sin idé för en jury och sedan väljs tre vinnare ut som presenteras i oktober. Vinsten är ett aktiebolag med 50 000 kr i startkapital, samt hjälp från människor i branschen.

– En tuff brud i lyxförpackning, så beskriver Helena Wikteliius, projektledare för AB Värmland, vinnaren. Redan i juryrummet stod Anna ut och vi kände att vi inte kan vänta till oktober, hon behöver ett aktiebolag nu, fortsätter Helena.

Två vinnare kvar

Little Kajsa, designmärket som Anna driver får nu chansen att utvecklas ännu mer. Tack vare vinsten kan företaget utvecklas framåt. Anna kommer satsa hårt på marknadsföring av sitt företag, men vill också utveckla fler produkter för sin design.

Det finns fortfarande två lyckliga vinnare kvar någonstans i Värmland, och ansökningstiden för tävlingen är öppen till 1a september.

  • Johanna Lindholm