2016-06-14 16:13

2016-06-14 16:13

Jobb på bryggan under bar himmel

KARLSTAD: Arbetsplatser utomhus kan bli verkligen nästa sommar

Lagom till nästa sommar vill Karlstad Business Center ställa ut kontor på bryggan i Karlstads inre hamn.
– Det är fantastiskt att jobba ute, säger initiativtagaren Stefan Ahlmark.

1 april nästa år är det tänkt att Karlstad Business Centers lokaler i Magasin 2 i inre hamn i Karlstad ska stå färdiga. Initiativtagaren Stefan Ahlmark beskriver det kommande kontorshotellet som flexibelt, med omkring 125 arbetsplatser fördelat i zoner. En plats där värmländska företag och entreprenörer kan samlas och nätverka.

Ett tiotal platser

– Vi försöker tänka nytt och fräscht och så här i sommartider är det lätt att man längtar ut. Därför vill vi gärna ha ett tiotal arbetsplatser utomhus på bryggan. Det är ju ett så vattennära och fantastiskt område, säger Stefan Ahlmark.

Själv jobbar han gärna i båt.

– Det går faktiskt. Man måste eliminera vind och en del solljus, men det går med enkla mobila saker som parasoll och jalusiväggar.

Praktikaliteter som el, bredband, skärmar och tangentbord ska finnas direkt på arbetsplatserna. Samtidigt är det nära till kontorsbyggnaden för tillgång till skrivare, kopiator och andra tekniska prylar.

– Vi vill helst ha utomhusarbetsplatserna på bryggan, tio meter från fastigheten. Vi har tagit upp en dialog med kommunen för att hitta en lösning, säger Stefan Ahlmark.

Vad händer om det blir dåligt väder?

– Det kanske bara blir 15 arbetsdagar ute under en sommar, men förhoppningsvis blir det mer. Det beror ju mycket på temperatur och väder. Men det är fantastiskt skönt att ha möjligheten att sitta ute några timmar.

Vad gör ni om kommunen säger nej till arbetsplatser på bryggan?

– Det är ju egentligen samma tänk som restaurangernas uteserveringar. Det är klart att det är härligt att vistas utomhus. Om vi får nej från kommunen så kanske vi kan komma överens med restaurangerna i närheten om att avsätta en viss yta för arbetsplatser. Vi ska nog hitta en lösning på det här, säger Stefan Ahlmark.

1 april nästa år är det tänkt att Karlstad Business Centers lokaler i Magasin 2 i inre hamn i Karlstad ska stå färdiga. Initiativtagaren Stefan Ahlmark beskriver det kommande kontorshotellet som flexibelt, med omkring 125 arbetsplatser fördelat i zoner. En plats där värmländska företag och entreprenörer kan samlas och nätverka.

Ett tiotal platser

– Vi försöker tänka nytt och fräscht och så här i sommartider är det lätt att man längtar ut. Därför vill vi gärna ha ett tiotal arbetsplatser utomhus på bryggan. Det är ju ett så vattennära och fantastiskt område, säger Stefan Ahlmark.

Själv jobbar han gärna i båt.

– Det går faktiskt. Man måste eliminera vind och en del solljus, men det går med enkla mobila saker som parasoll och jalusiväggar.

Praktikaliteter som el, bredband, skärmar och tangentbord ska finnas direkt på arbetsplatserna. Samtidigt är det nära till kontorsbyggnaden för tillgång till skrivare, kopiator och andra tekniska prylar.

– Vi vill helst ha utomhusarbetsplatserna på bryggan, tio meter från fastigheten. Vi har tagit upp en dialog med kommunen för att hitta en lösning, säger Stefan Ahlmark.

Vad händer om det blir dåligt väder?

– Det kanske bara blir 15 arbetsdagar ute under en sommar, men förhoppningsvis blir det mer. Det beror ju mycket på temperatur och väder. Men det är fantastiskt skönt att ha möjligheten att sitta ute några timmar.

Vad gör ni om kommunen säger nej till arbetsplatser på bryggan?

– Det är ju egentligen samma tänk som restaurangernas uteserveringar. Det är klart att det är härligt att vistas utomhus. Om vi får nej från kommunen så kanske vi kan komma överens med restaurangerna i närheten om att avsätta en viss yta för arbetsplatser. Vi ska nog hitta en lösning på det här, säger Stefan Ahlmark.