2016-06-14 18:14

2016-06-15 08:24

Inission köper Onrox Group

MUNKFORS: Har strategin att växa genom förvärv

Elektronikföretaget Inission har köpt upp Onrox Group och därmed nästan dubblat sin omsättning.
– Vi blir en av de större i Skandinavien, säger vd:n Fredrik Berghel.

Inission, som sysslar med kontraktstillverkning av industrielektronik, har som strategi att växa genom förvärv. På bara fyra år har fyra bolag köpts upp av företaget som startades i värmländska Munkfors. Under tisdagen blev företagets största förvärv någonsin klart genom uppköpet av Onrox Group.

– Vi blir en av de större i Skandinavien och en av de största i Sverige. Vi har filat på den här affären under fyra år, säger Fredrik Berghel, vd på Inission.

Med Onrox Group går Inissions årsomsättning från 340 miljoner kronor till väl över 600 miljoner kronor. Nästan en dubblering.

– Onrox Group har en identisk affärsidé och produktion av industrielektronik som Inission. Genom uppköpet får vi en större kundbas. Vi kommer även in på den danska marknaden, säger Fredrik Berghel.

Inission har efter köpet av Onrox group nio fabriker inom EMS (electronic manufacturing services).

– Det är kul att växa. Och det har skett under kontrollerade former. Vi har köpt ungefär ett företag om året. Vi har lyckats växa och samtidigt ha en lönsamhet, och det är det viktigaste, säger Fredrik Berghel.

Köpeskillingen för förvärvet av Onrox Group uppgår till 40 miljoner kronor, vilket motsvarar synligt eget kapital i Onrox Group. Nuvarande ledning i Onrox Malmö och Onrox Borås kvarstår och säkerställer därmed kontinuitet, enligt ett pressmeddelande från Inission.

– Det blir en riktig smällkaramell. Med vår helt nya mönsterfabrik i Stockholm och möjligheten att skapa var sin slagkraftig enhet i Göteborg och Öresundsregionen blir Inission en spelare att räkna med i alla storstadsregionerna. Det är positivt för alla parter, inte minst för kunderna, avslutar Fredrik Berghel.

Inission, som sysslar med kontraktstillverkning av industrielektronik, har som strategi att växa genom förvärv. På bara fyra år har fyra bolag köpts upp av företaget som startades i värmländska Munkfors. Under tisdagen blev företagets största förvärv någonsin klart genom uppköpet av Onrox Group.

– Vi blir en av de större i Skandinavien och en av de största i Sverige. Vi har filat på den här affären under fyra år, säger Fredrik Berghel, vd på Inission.

Med Onrox Group går Inissions årsomsättning från 340 miljoner kronor till väl över 600 miljoner kronor. Nästan en dubblering.

– Onrox Group har en identisk affärsidé och produktion av industrielektronik som Inission. Genom uppköpet får vi en större kundbas. Vi kommer även in på den danska marknaden, säger Fredrik Berghel.

Inission har efter köpet av Onrox group nio fabriker inom EMS (electronic manufacturing services).

– Det är kul att växa. Och det har skett under kontrollerade former. Vi har köpt ungefär ett företag om året. Vi har lyckats växa och samtidigt ha en lönsamhet, och det är det viktigaste, säger Fredrik Berghel.

Köpeskillingen för förvärvet av Onrox Group uppgår till 40 miljoner kronor, vilket motsvarar synligt eget kapital i Onrox Group. Nuvarande ledning i Onrox Malmö och Onrox Borås kvarstår och säkerställer därmed kontinuitet, enligt ett pressmeddelande från Inission.

– Det blir en riktig smällkaramell. Med vår helt nya mönsterfabrik i Stockholm och möjligheten att skapa var sin slagkraftig enhet i Göteborg och Öresundsregionen blir Inission en spelare att räkna med i alla storstadsregionerna. Det är positivt för alla parter, inte minst för kunderna, avslutar Fredrik Berghel.