2016-05-25 06:00

2016-05-25 06:00

Torsbys nye näringslivschef

Han har flera "modejättar" bakom sig

Han är uppvuxen i restaurangbranschen, drev eget företag redan som 15-åring, har jobbat för flera modejättar och efter ett par år som platschef i Branäs börjar nu Olof Ljungberg, 40, att bli varm i kläderna i sitt nya jobb som näringslivschef i Torsby kommun.

Hans uppdrag är kristallklart:

Stödja och hjälpa det lokala näringslivet och besöksnäringen och framför allt - skapa nya jobb!

– Det här är en fantastisk utmaning. Torsby kommun är en enormt framåt kommun på alla plan. Det är väldigt många företag som går bra, det är många årliga återkommande event inom flera områden som utvecklas och som är suveräna. Finessen, som i alla fall jag upplever det, är att alla hjälps åt och drar åt samma håll. Och det tycker jag är otroligt häftigt, säger Olof Ljungberg som också finner stor tillfredställelse över att ”The wood region” i Sysslebäck kommer att kunna förverkligas.

– Det är ett högintressant projekt som jag tror mycket på inför framtiden, säger Olof. Tanken är nu att samla folk med idéer i träbranschen, hjälpa dessa att starta eget eller att vidareutveckla befintliga företag. Jag vet att det är en hel del som ligger i startgroparna med både det ena och andra och det här kan svälla och bli paraktiskt taget hur stort som helst. Det är precis som Janne Skog uttryckte sig i AET för någon månad sedan att ”ju mer vi kan göra av varje träbit häruppe ju bättre är det”.

– Drömmen ?

– Ja, det är först och främst att vi ska få ordentlig fart i ”The wood region”, förutsättningarna finns, och att den anrättningen ska komma att kryddas med en och annan nyetablering.

– Några på ingång?

– Nja... jodå, det finns flera som är intresserade men mer än så kan jag inte säga för dagen.

– Optimist?

– Ja, det är klart att jag är. Jag tror och hoppas att alla pusselbitar kommer att hamna på rätt plats så småningom. Det skulle kunna ge ett betydande tillskott till det lokala näringslivet. Men det är inte klart förrän det är klart och det får ta den tid det tar.

Olof Ljungberg är egentligen uppvuxen i restaurangbranschen. Hans pappa Arne var med och byggde upp verksamheten kring Värmlandsporten i Stöllet och samtidigt drev Olof då som 15-åring, Ytnäsängens Camping som ligger strax norr om hotellanläggningen. Under ett antal år drev Olof Ljungberg ett gatukök i Karlskoga och verkade sedan i klädbranchen innan han blev platschef i Branäs.

– Mitt hjärta har alltid klappat för Torsby kommun och det var när jag jobbade i Branäs som den här möjligheten plötsligt dök upp. Jag sökte jobbet och fick det. Jag är både stolt och hedrad av att få den här chansen och jag ska göra mitt yttersta för att se till att Torsbys näringslivs ska fortsätta må bra och fortsätter att utvecklas, säger Olof.

– Den största utmaningen ? Ja,det är kompetensförsörjningen. Klarar vi det så är mycket vunnet...

– Det här är en fantastisk utmaning. Torsby kommun är en enormt framåt kommun på alla plan. Det är väldigt många företag som går bra, det är många årliga återkommande event inom flera områden som utvecklas och som är suveräna. Finessen, som i alla fall jag upplever det, är att alla hjälps åt och drar åt samma håll. Och det tycker jag är otroligt häftigt, säger Olof Ljungberg som också finner stor tillfredställelse över att ”The wood region” i Sysslebäck kommer att kunna förverkligas.

– Det är ett högintressant projekt som jag tror mycket på inför framtiden, säger Olof. Tanken är nu att samla folk med idéer i träbranschen, hjälpa dessa att starta eget eller att vidareutveckla befintliga företag. Jag vet att det är en hel del som ligger i startgroparna med både det ena och andra och det här kan svälla och bli paraktiskt taget hur stort som helst. Det är precis som Janne Skog uttryckte sig i AET för någon månad sedan att ”ju mer vi kan göra av varje träbit häruppe ju bättre är det”.

– Drömmen ?

– Ja, det är först och främst att vi ska få ordentlig fart i ”The wood region”, förutsättningarna finns, och att den anrättningen ska komma att kryddas med en och annan nyetablering.

– Några på ingång?

– Nja... jodå, det finns flera som är intresserade men mer än så kan jag inte säga för dagen.

– Optimist?

– Ja, det är klart att jag är. Jag tror och hoppas att alla pusselbitar kommer att hamna på rätt plats så småningom. Det skulle kunna ge ett betydande tillskott till det lokala näringslivet. Men det är inte klart förrän det är klart och det får ta den tid det tar.

Olof Ljungberg är egentligen uppvuxen i restaurangbranschen. Hans pappa Arne var med och byggde upp verksamheten kring Värmlandsporten i Stöllet och samtidigt drev Olof då som 15-åring, Ytnäsängens Camping som ligger strax norr om hotellanläggningen. Under ett antal år drev Olof Ljungberg ett gatukök i Karlskoga och verkade sedan i klädbranchen innan han blev platschef i Branäs.

– Mitt hjärta har alltid klappat för Torsby kommun och det var när jag jobbade i Branäs som den här möjligheten plötsligt dök upp. Jag sökte jobbet och fick det. Jag är både stolt och hedrad av att få den här chansen och jag ska göra mitt yttersta för att se till att Torsbys näringslivs ska fortsätta må bra och fortsätter att utvecklas, säger Olof.

– Den största utmaningen ? Ja,det är kompetensförsörjningen. Klarar vi det så är mycket vunnet...