2016-04-27 06:00

2016-04-27 06:00

Hon tänkte bli soloföretagare

Nu satsar Awilja på 50 anställda

2013 funderade Gunilla Andersson, Ärjäng, på att familjeföretag Awilja skulle bli ett soloföretag och enbart satsa på ledarutveckling och teambyggande, men någonting hände som fick henne att ändra sig.

– 2014 deltog Jag i det värmländska projektet Tillväxtmotorn. Där fick jag många goda råd från andra företagare och av extern styrelsekraft. Mina sex verksamheter bantades till tre och nu kör vi så det ryker. Om några år skall vi ha 50 anställda.

Nu kommer Awilja att satsa vidare på optimalt ledarskap , individ, grupp- och verksamhetsutveckling, hemservice och personlig assistans.

– Mina rådgivare tyckte att Awilja var ett spretigt företag. Det kan ju bli så att man som företagare kör fast . Det är lätt att tycka att allt man gör är helt rätt, men ibland behöver andra ögon gå igenom produktinnehåll och organisationen i stort.

Socialt företag

Gunilla Andersson är övertygad om att hon som soloföretagare, med endast optimalt ledarskap och teambyggande på agendan, hade tjänat bra med pengar.

– Samtidigt såg jag att det i Årjäng med omnejd saknades resurser inom områdena hemservice och personlig assistans. I dag får man gärna kalla Awilja för ett socialt företag.

Awilja räknar med expansion i stora delar av sydvästra Värmland och i norra Dalsland.

– Jag har tillsammans med min högra hand, Madelene Watts, gått igenom olika framtidscenarion, Vi har kommit fram till att det är fullt möjligt att expandera och vi under en period på två-tre år kan utöka från dagens 22 anställda till 50 anställda.

Så i dag kan du tacka Tillväxtmotorn och Anette Rhudin för finslipningen av Awilja?

– Så är det. Jag kan varmt rekommendera andra småföretagare att delta i Tillväxtmotorn. Just nu pågår en ny version av projektet. Nu är jag själv med som en av rådgivarna.

Gick in i väggen

Gunilla Andersson jobbade länge inom vård- och omsorgssektorn och hade flera chefstjänster i Årjängs kommun, men det hände saker som skulle komma att förändra hela hennes liv.

– Jag gick in i väggen. Allt var ett enda stort kaos. Ibland kändes det som om jag skulle dö. Rehabiliteringen gick ganska hyfsat, men jag orkade inte gå tillbaka till chefstjänsten. Det var med stor sorg jag sade upp mig från tjänsten.

Samtidigt bar hon på en dröm att bli egen företagare och då satsa på verksamheter som låg nära den sociala sektorn.

– Jag ville hjälpa andra att få en dräglig tillvaro. Till exempel att många arbetslösa i Årjäng skulle få jobb, att multihandikappade skulle få bra personlig assistans och att hjälpa till med hemservice av olika slag. Nu vet jag att man kan göra detta i ett regionalt privatägt bolag. Det behövs inga stora miljardföretag för att klara detta i Årjäng eller i andra delar av landet.

Framöver hoppas Gunilla Andersson kunna dra ned på sin närvaro i Awilja.

– Jag har många bra medarbetare som tar stort ansvar, men jag finns nog med på ett hörn rätt många år framåt i tiden. 61 år är väl ingen ålder för en familjeföretagare.

Nyligen blev hon också ordförande för Nordmarkens Näringslivs företagarförening.

– 2014 deltog Jag i det värmländska projektet Tillväxtmotorn. Där fick jag många goda råd från andra företagare och av extern styrelsekraft. Mina sex verksamheter bantades till tre och nu kör vi så det ryker. Om några år skall vi ha 50 anställda.

Nu kommer Awilja att satsa vidare på optimalt ledarskap , individ, grupp- och verksamhetsutveckling, hemservice och personlig assistans.

– Mina rådgivare tyckte att Awilja var ett spretigt företag. Det kan ju bli så att man som företagare kör fast . Det är lätt att tycka att allt man gör är helt rätt, men ibland behöver andra ögon gå igenom produktinnehåll och organisationen i stort.

Socialt företag

Gunilla Andersson är övertygad om att hon som soloföretagare, med endast optimalt ledarskap och teambyggande på agendan, hade tjänat bra med pengar.

– Samtidigt såg jag att det i Årjäng med omnejd saknades resurser inom områdena hemservice och personlig assistans. I dag får man gärna kalla Awilja för ett socialt företag.

Awilja räknar med expansion i stora delar av sydvästra Värmland och i norra Dalsland.

– Jag har tillsammans med min högra hand, Madelene Watts, gått igenom olika framtidscenarion, Vi har kommit fram till att det är fullt möjligt att expandera och vi under en period på två-tre år kan utöka från dagens 22 anställda till 50 anställda.

Så i dag kan du tacka Tillväxtmotorn och Anette Rhudin för finslipningen av Awilja?

– Så är det. Jag kan varmt rekommendera andra småföretagare att delta i Tillväxtmotorn. Just nu pågår en ny version av projektet. Nu är jag själv med som en av rådgivarna.

Gick in i väggen

Gunilla Andersson jobbade länge inom vård- och omsorgssektorn och hade flera chefstjänster i Årjängs kommun, men det hände saker som skulle komma att förändra hela hennes liv.

– Jag gick in i väggen. Allt var ett enda stort kaos. Ibland kändes det som om jag skulle dö. Rehabiliteringen gick ganska hyfsat, men jag orkade inte gå tillbaka till chefstjänsten. Det var med stor sorg jag sade upp mig från tjänsten.

Samtidigt bar hon på en dröm att bli egen företagare och då satsa på verksamheter som låg nära den sociala sektorn.

– Jag ville hjälpa andra att få en dräglig tillvaro. Till exempel att många arbetslösa i Årjäng skulle få jobb, att multihandikappade skulle få bra personlig assistans och att hjälpa till med hemservice av olika slag. Nu vet jag att man kan göra detta i ett regionalt privatägt bolag. Det behövs inga stora miljardföretag för att klara detta i Årjäng eller i andra delar av landet.

Framöver hoppas Gunilla Andersson kunna dra ned på sin närvaro i Awilja.

– Jag har många bra medarbetare som tar stort ansvar, men jag finns nog med på ett hörn rätt många år framåt i tiden. 61 år är väl ingen ålder för en familjeföretagare.

Nyligen blev hon också ordförande för Nordmarkens Näringslivs företagarförening.