2016-04-27 06:00

2016-04-27 06:00

Han kallar sigmathantverkare

Det är huvudsakligen fisk och då fram för allt regnbågslax som Göran Modig numera röker i sin anläggning i Bjälverud.

Och han gillar att exprimentera med marinader och kryddor.

Därför framställer han sig själv som - mathantverkare!

– Ja, för det är precis så det är. Rutinmässigt handlar det om en marinad men till jul brukar det bli minst två olika till, säger Göran som räknar just jul- och påskhelgerna som högsäsonger och där han efter alla dessa år byggt upp en stabil kundkrets från Hammarö i söder till Höljes i norr.

Men hur går processen till?

I korta ordalag handlar det om att den hela fisken först ska ligga i saltlag i ett dygn. Sedan ska fisken ligga i marinad under lika lång tid för att slutligen placeras på gallerhyllor där den ska ligga i röken från alspån i fem timmar.

– Det blir fantastiskt gott, säger Göran. Jag är stolt över det som jag håller på med och jag hoppas att jag ska kunna fortsätta producera ”fiskgodis” i många år till...

Det är huvudsakligen fisk och då fram för allt regnbågslax som Göran Modig numera röker i sin anläggning i Bjälverud.

Och han gillar att exprimentera med marinader och kryddor.

Därför framställer han sig själv som - mathantverkare!

– Ja, för det är precis så det är. Rutinmässigt handlar det om en marinad men till jul brukar det bli minst två olika till, säger Göran som räknar just jul- och påskhelgerna som högsäsonger och där han efter alla dessa år byggt upp en stabil kundkrets från Hammarö i söder till Höljes i norr.

Men hur går processen till?

I korta ordalag handlar det om att den hela fisken först ska ligga i saltlag i ett dygn. Sedan ska fisken ligga i marinad under lika lång tid för att slutligen placeras på gallerhyllor där den ska ligga i röken från alspån i fem timmar.

– Det blir fantastiskt gott, säger Göran. Jag är stolt över det som jag håller på med och jag hoppas att jag ska kunna fortsätta producera ”fiskgodis” i många år till...