2016-04-19 10:41

2016-04-19 10:41

Rottneros styrelse höjer utdelningen

NÄRINGSLIV: Extrautdelning per aktie för 2015

Styrelsen i Rottneros AB har beslutat att utöka förslaget om utdelningen och föreslå årsstämman en ordinarie utdelning om 30 öre per aktie samt en extra utdelning om 20 öre per aktie, det vill säga en total utdelning om 50 öre per aktie.

Styrelsen har tidigare föreslagit en ordinarie utdelning om 30 öre per aktie.

Bakgrunden till det utökade förslaget är den positiva utvecklingen av koncernen de senaste två åren vilket resulterat i en mycket stark balansräkning med en hög andel eget kapital, skriver Rottneros AB i ett pressmeddelande.

Stor likviditetsreserv

Vid årsskiftet var bolaget skuldfritt med en stor likviditetsreserv och soliditeten uppgick till 77 procent. Genom den föreslagna extrautdelningen förbättras Rottneros nuvarande och framtida finansierings- och kapitalstruktur och avkastningsgraden på sysselsatt kapital kommer att öka, enligt styrelsen.

Vill öka belåningen

Den långsiktiga målsättningen är att förändra bolagets finansiella struktur genom ökad belåning.

Koncernens mycket goda finansiella ställning möjliggör fortsatta investeringar och expansion av verksamheten och den utökade utdelningen är därför försvarlig, enligt styrelsen.

Beslut om utdelning fattas på årsstämman den 20 maj 2016.

Styrelsen har tidigare föreslagit en ordinarie utdelning om 30 öre per aktie.

Bakgrunden till det utökade förslaget är den positiva utvecklingen av koncernen de senaste två åren vilket resulterat i en mycket stark balansräkning med en hög andel eget kapital, skriver Rottneros AB i ett pressmeddelande.

Stor likviditetsreserv

Vid årsskiftet var bolaget skuldfritt med en stor likviditetsreserv och soliditeten uppgick till 77 procent. Genom den föreslagna extrautdelningen förbättras Rottneros nuvarande och framtida finansierings- och kapitalstruktur och avkastningsgraden på sysselsatt kapital kommer att öka, enligt styrelsen.

Vill öka belåningen

Den långsiktiga målsättningen är att förändra bolagets finansiella struktur genom ökad belåning.

Koncernens mycket goda finansiella ställning möjliggör fortsatta investeringar och expansion av verksamheten och den utökade utdelningen är därför försvarlig, enligt styrelsen.

Beslut om utdelning fattas på årsstämman den 20 maj 2016.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.