2016-04-01 13:45

2016-04-04 08:49

Slutet nära för Communicare

VÄRMLAND. Beslut om nedläggning?

Nu är slutet nära för den värmländska ungdomsorganisationen Communicare. På tisdag är det styrelsemöte i Karlstad och enligt Pernilla Uddh, styrelseordförande i Communicare, finns frågan om en nedläggning av organisationen med på dagordningen.

– Om det inte finns pengar till löner för de anställda och när kommunerna själva söker EU-bidrag för att jobba med ungdomarna får vi inte verksamheten och projekten att gå ihop. Det är tråkigt att besluta om en nedläggning, men vad skall vi göra. 

Pernilla Uddh menar att om Communicare läggs ned kanske det ändå finns andra huvudmän som skulle kunna jobba vidare i organisationens anda.

– Det är upp till Region Värmland, länsmyndigheterna, kommunerna och näringslivet att fundera på den saken. Communicare har under de 20 år organisationen verkat stått för sjukt mycket gott. Det kan nog de flesta som jobbat tillsammans med Communicare intyga.

I dag arbetar åtta personer i Communicare. Flera av dem är sysselsatta med projektet, ” Ung Idé” och det skall pågå fram till slutet av 2017.

– Ett beslut om nedläggning innebär att vi ändå tvingas säga upp några anställda, säger Pernilla Uddh.

Inte tillräckligt

Kampanjen för att ge Communicare anslag och gåvor från allmänhet och företag, så kallad gräsrotsfinansiering och som internationellt kallas för crowdfunding, blev inte den succé Communicare hade hoppats på.

– Visst kom det in pengar, men inte av den omfattningen att vi ekonomiskt kan driva verksamheten vidare.

Pernilla Uddh säger vidare att Communicare använt rätt angreppssätt för att hjälpa ungdomarna få jobb och starta företag. Communicare fick genom en vitbok om sitt arbete stor uppmärksamhet i EU-kommissionen.

Man kan också säga att Communicare är en projektberoende organisation och en metodverkstad. När inte pengarna rullar in på rätt sätt och andra tar hand om EU-medlen och gör samma jobb som Communicare, då kommer problemen farande.

Nu närmar sig slutet för organisationen. Beslutet kan komma redan på tisdag nästa vecka.

– Om det inte finns pengar till löner för de anställda och när kommunerna själva söker EU-bidrag för att jobba med ungdomarna får vi inte verksamheten och projekten att gå ihop. Det är tråkigt att besluta om en nedläggning, men vad skall vi göra. 

Pernilla Uddh menar att om Communicare läggs ned kanske det ändå finns andra huvudmän som skulle kunna jobba vidare i organisationens anda.

– Det är upp till Region Värmland, länsmyndigheterna, kommunerna och näringslivet att fundera på den saken. Communicare har under de 20 år organisationen verkat stått för sjukt mycket gott. Det kan nog de flesta som jobbat tillsammans med Communicare intyga.

I dag arbetar åtta personer i Communicare. Flera av dem är sysselsatta med projektet, ” Ung Idé” och det skall pågå fram till slutet av 2017.

– Ett beslut om nedläggning innebär att vi ändå tvingas säga upp några anställda, säger Pernilla Uddh.

Inte tillräckligt

Kampanjen för att ge Communicare anslag och gåvor från allmänhet och företag, så kallad gräsrotsfinansiering och som internationellt kallas för crowdfunding, blev inte den succé Communicare hade hoppats på.

– Visst kom det in pengar, men inte av den omfattningen att vi ekonomiskt kan driva verksamheten vidare.

Pernilla Uddh säger vidare att Communicare använt rätt angreppssätt för att hjälpa ungdomarna få jobb och starta företag. Communicare fick genom en vitbok om sitt arbete stor uppmärksamhet i EU-kommissionen.

Man kan också säga att Communicare är en projektberoende organisation och en metodverkstad. När inte pengarna rullar in på rätt sätt och andra tar hand om EU-medlen och gör samma jobb som Communicare, då kommer problemen farande.

Nu närmar sig slutet för organisationen. Beslutet kan komma redan på tisdag nästa vecka.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.