2016-02-19 12:50

2016-02-19 12:50

Valmet får ny Mellanöstern-order

PAPPERSINDUSTRIN: Gammal kund

Valmet har fått ännu en order på en mjukpapperslinje till Fine Hygienic Holding (FHH), ett dotterbolag till Nuqul Group. Det innebär att man nu säljer den fjärde mjukpappersmaskinen till samma kund.

I ordern ingår utrustning för alltifrån massaberedning till omrullning av färdigt papper. Maskinen ska installeras på företagets bruk Al Nakheel i Abu Dhabi och beräknas börja producera papper i början av 2017.

FHH och Valmet har haft ett långt samarbete som sträcker sig ända tillbaka till 1988. Valmet har sedan tidigare levererat tre mjukpappersmaskiner till kundens pappersbruk i Egypten och Jordanien.

Goda relationer

– För oss är det inte bara viktigt att få den bästa tekniken när vi väljer leverantör. Vi söker även en partner som vi kan växa tillsammans med. Våra goda relationer med Valmet kombinerat med deras mjukpappersteknik har övertygat oss om att vi kommer att ha de allra bästa förutsättningarna för att möta marknadens krav på mjukpapper med hög kvalitet” säger Hani Nuqul, Strategisk chef för FHH.

– Vi är stolta över samarbetet med FHH och ser fram emot att kunna svara upp mot deras förväntningar på en effektiv mjukpappersanläggning. Det är oerhört spännande att få vara en del av deras expansionsplaner. Tillsammans ska vi att göra det här projektet till föredöme på mjukpappersmarknaden”säger Jan Erikson, global försäljningschef på Valmet.

I ordern ingår utrustning för alltifrån massaberedning till omrullning av färdigt papper. Maskinen ska installeras på företagets bruk Al Nakheel i Abu Dhabi och beräknas börja producera papper i början av 2017.

FHH och Valmet har haft ett långt samarbete som sträcker sig ända tillbaka till 1988. Valmet har sedan tidigare levererat tre mjukpappersmaskiner till kundens pappersbruk i Egypten och Jordanien.

Goda relationer

– För oss är det inte bara viktigt att få den bästa tekniken när vi väljer leverantör. Vi söker även en partner som vi kan växa tillsammans med. Våra goda relationer med Valmet kombinerat med deras mjukpappersteknik har övertygat oss om att vi kommer att ha de allra bästa förutsättningarna för att möta marknadens krav på mjukpapper med hög kvalitet” säger Hani Nuqul, Strategisk chef för FHH.

– Vi är stolta över samarbetet med FHH och ser fram emot att kunna svara upp mot deras förväntningar på en effektiv mjukpappersanläggning. Det är oerhört spännande att få vara en del av deras expansionsplaner. Tillsammans ska vi att göra det här projektet till föredöme på mjukpappersmarknaden”säger Jan Erikson, global försäljningschef på Valmet.