2016-02-04 17:32

2016-02-04 17:32

PwC har tagit över Deloittes kontor

KARLSTAD: "Ett sätt för oss att växa i alla segment"

Revisions- och konsultföretaget PwC har tagit över konkurrenten Deloittes kontor i Karlstad.
Affären stärker PwC, menar kontorschefen i Karlstad, Henrik Lindh.
– Vårt erbjudande till kunderna kommer att bli starkare, säger han.

Att mindre redovisnings- och revisionsbyråer blir uppköpta av de multinationella jättarna händer då och då, men att ett storbolag köper ett kontor som tillhör en annan av de stora kedjorna är ovanligt.

Första gången

– Jag har jobbat här sedan 1998 och jag har inte varit med om det, säger Henrik Lindh.

Under hans tid har kontoret växt från 20 anställda till 60. Man har växt både organiskt och genom förvärv av små byråer. Nu har man tagit över sex personer från Deloittes kontor. En del av deras kunder följer med till PwC.

Kunder följer med

– De lokala affärerna följer med. Noterade bolag med verksamhet här men som styrs någon annanstans följer inte med, säger Henrik Lindh.

Han säger att Deloittes affärsstruktur och verksamhet påminner om PwC:s, trots att de senare är tio gånger större i Karlstad.

– Deloitte har i första hand inriktat sig på småföretag, men har även kunder inom kommuner, landsting och större företag. Det gör att vi kompletterar varandra bra, och vi blir starkare i alla segment. Nu får vi en plattform där vi kan erbjuda ännu större paket av tjänster. Det är jättekul att få den här möjligheten.

Snabb affär

Affären gick snabbt.

– Diskussionerna började sent i höstas och nu har medarbetarna från Deloitte flyttat in.

För de anställda på PwC väntar mer förändringar. Om cirka 1,5 år, när det stora kontorshuset Skeppet i Inre hamn är klart, kommer företaget att flytta in där.

Att mindre redovisnings- och revisionsbyråer blir uppköpta av de multinationella jättarna händer då och då, men att ett storbolag köper ett kontor som tillhör en annan av de stora kedjorna är ovanligt.

Första gången

– Jag har jobbat här sedan 1998 och jag har inte varit med om det, säger Henrik Lindh.

Under hans tid har kontoret växt från 20 anställda till 60. Man har växt både organiskt och genom förvärv av små byråer. Nu har man tagit över sex personer från Deloittes kontor. En del av deras kunder följer med till PwC.

Kunder följer med

– De lokala affärerna följer med. Noterade bolag med verksamhet här men som styrs någon annanstans följer inte med, säger Henrik Lindh.

Han säger att Deloittes affärsstruktur och verksamhet påminner om PwC:s, trots att de senare är tio gånger större i Karlstad.

– Deloitte har i första hand inriktat sig på småföretag, men har även kunder inom kommuner, landsting och större företag. Det gör att vi kompletterar varandra bra, och vi blir starkare i alla segment. Nu får vi en plattform där vi kan erbjuda ännu större paket av tjänster. Det är jättekul att få den här möjligheten.

Snabb affär

Affären gick snabbt.

– Diskussionerna började sent i höstas och nu har medarbetarna från Deloitte flyttat in.

För de anställda på PwC väntar mer förändringar. Om cirka 1,5 år, när det stora kontorshuset Skeppet i Inre hamn är klart, kommer företaget att flytta in där.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.