2016-02-01 13:51

2016-02-01 13:51

Riksbyggen tar emot nyanlända

KARLSTAD: Del av regeringens satsning

Riksbyggen är ett av de företag som är först ut i regeringens satsning 100-klubben. Det innebär att de inom en treårsperiod ska ta emot minst 100 nyanlända för praktik eller arbete.

100-klubben är regeringens satsning för att snabbt få nyanlända etablerade på arbetsmarknaden och skapa förutsättningar för att tillföra företagen ny arbetskraft och kompetens.

Ska hitta lämpliga

Riksbyggen i Värmland har nu tillsammans med Arbetsförmedlingen påbörjat ett arbete för att hitta lämpliga nyanlända som skulle kunna vara aktuella för en praktikplats utifrån varje persons utbildning, kompetens och andra erfarenheter.

Olika nationaliteter

En första träff med kandidater hölls i fredags på Riksbyggens kontor i Karlstad. Kandidaterna, som bestod av personer med flera olika nationaliteter, fick lära sig mer om Riksbyggen som organisation och hur det är att jobba inom fastighetsförvaltning här i Sverige.

Varför vill ni vara med på det här?

– Riksbyggen har en lång tradition av att ta samhällsansvar sedan företaget bildades på 1940-talet. Vi vill vara med och bidra till ett väl fungerande samhälle, säger Fredrik Berglöf, lokal projektledare och teknisk chef.

Behöver rekrytera

Enligt honom är det framtida rekryteringsbehovet stort på grund av stora pensionsavgångar som närmar sig.

Att det bland de nyanlända som besökte Riksbyggens kontor finns personer som på sikt kan bli anställda på Riksbyggen bekräftas av Mirja Emilsson och Jonas Nyström, som nyligen gått en utbildning för att kunna handleda nyanlända praktikanter.

Visade vilja

– Bland deltagarna på seminariet i dag fanns många som verkligen ville något, och som jag ser kan bli en tillgång för oss, säger Mirja Emilsson, bovärd.

Riksbyggen hoppas nu att det är flera, lokala företag som följer deras exempel.

100-klubben är regeringens satsning för att snabbt få nyanlända etablerade på arbetsmarknaden och skapa förutsättningar för att tillföra företagen ny arbetskraft och kompetens.

Ska hitta lämpliga

Riksbyggen i Värmland har nu tillsammans med Arbetsförmedlingen påbörjat ett arbete för att hitta lämpliga nyanlända som skulle kunna vara aktuella för en praktikplats utifrån varje persons utbildning, kompetens och andra erfarenheter.

Olika nationaliteter

En första träff med kandidater hölls i fredags på Riksbyggens kontor i Karlstad. Kandidaterna, som bestod av personer med flera olika nationaliteter, fick lära sig mer om Riksbyggen som organisation och hur det är att jobba inom fastighetsförvaltning här i Sverige.

Varför vill ni vara med på det här?

– Riksbyggen har en lång tradition av att ta samhällsansvar sedan företaget bildades på 1940-talet. Vi vill vara med och bidra till ett väl fungerande samhälle, säger Fredrik Berglöf, lokal projektledare och teknisk chef.

Behöver rekrytera

Enligt honom är det framtida rekryteringsbehovet stort på grund av stora pensionsavgångar som närmar sig.

Att det bland de nyanlända som besökte Riksbyggens kontor finns personer som på sikt kan bli anställda på Riksbyggen bekräftas av Mirja Emilsson och Jonas Nyström, som nyligen gått en utbildning för att kunna handleda nyanlända praktikanter.

Visade vilja

– Bland deltagarna på seminariet i dag fanns många som verkligen ville något, och som jag ser kan bli en tillgång för oss, säger Mirja Emilsson, bovärd.

Riksbyggen hoppas nu att det är flera, lokala företag som följer deras exempel.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.