2016-01-29 18:33

2016-01-29 18:33

Ny krögare på Hammarö Golfklubb

HAMMARÖ: Känd från Karlstad

Hammarö Golfklubb har fått en ny krögare. Klubben gjort klart med Gudjon Sigmarsson som öppnar Tallbacken Gastronomi.

– Vi är naturligtvis väldigt glada! Gudjon delar vår syn på långsiktighet och kvalitet, och jag är övertygad om att vi kommer skapa något bra för både medlemmar och gäster. Förhoppningsvis kan vi även bidra till att stärka Hammarö som besöksmål, säger Anders Thorén, klubbchef på Hammarö Golfklubb.

Sigmarsson, som driver Happy Kitchen-restaurangerna och Matstudion i Karlstad, kommer att jobba ihop med Roger Björkman, köksmästare med erfarenhet från bland annat Lilla Bjers på Gotland.

Modern bistro

– Tillsammans ska vi skapa en modern bistro med fokus på smaken, hantverket och upplevelsen. Jag tycker att Hammarö har saknat en högkvalitativ restaurang, det ska vi ändra på, säger Gudjon Sigmarsson.

– Vi riktar oss först och främst till golfarna, men vill naturligtvis locka andra också. Jag bor själv på Hammarö och vet inte hur många gånger jag lämnat Getingberget hungrig. Så förhoppningsvis kommer en och annan badgäst kika förbi, säger Gudjon Sigmarsson.

Hammarö Golfklubb bildades 1986 och har idag 1 250 medlemmar. Den omskrivna skogs- och parkbanan är ett populärt besöksmål och lockar varje år ca 6 500 greenfee-gäster till Hammarö.

– Vår ambition är att växa på alla områden, här är restaurangen en viktig pusselbit. Vi planerar även en rad andra aktiviteter som kan få ännu fler att upptäcka och besöka Hammarö Golfklubb, säger Anders Thorén.

– Vi är naturligtvis väldigt glada! Gudjon delar vår syn på långsiktighet och kvalitet, och jag är övertygad om att vi kommer skapa något bra för både medlemmar och gäster. Förhoppningsvis kan vi även bidra till att stärka Hammarö som besöksmål, säger Anders Thorén, klubbchef på Hammarö Golfklubb.

Sigmarsson, som driver Happy Kitchen-restaurangerna och Matstudion i Karlstad, kommer att jobba ihop med Roger Björkman, köksmästare med erfarenhet från bland annat Lilla Bjers på Gotland.

Modern bistro

– Tillsammans ska vi skapa en modern bistro med fokus på smaken, hantverket och upplevelsen. Jag tycker att Hammarö har saknat en högkvalitativ restaurang, det ska vi ändra på, säger Gudjon Sigmarsson.

– Vi riktar oss först och främst till golfarna, men vill naturligtvis locka andra också. Jag bor själv på Hammarö och vet inte hur många gånger jag lämnat Getingberget hungrig. Så förhoppningsvis kommer en och annan badgäst kika förbi, säger Gudjon Sigmarsson.

Hammarö Golfklubb bildades 1986 och har idag 1 250 medlemmar. Den omskrivna skogs- och parkbanan är ett populärt besöksmål och lockar varje år ca 6 500 greenfee-gäster till Hammarö.

– Vår ambition är att växa på alla områden, här är restaurangen en viktig pusselbit. Vi planerar även en rad andra aktiviteter som kan få ännu fler att upptäcka och besöka Hammarö Golfklubb, säger Anders Thorén.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.