2016-01-09 06:00

2016-01-09 06:00

Stor talang på spelmarknaden

STOCKHOLM-KARLSTAD: Finns med på Forbes världslista

Kalla mig gärna digital entreprenör med inriktning mot spelmarknaden. Det säger 27-årige Carl-Arvid Ewerbring, uppväxt i Karlstad, numera bosatt i Stockholm. Han är en av fyra svenska ungdomar som i år finns med på det amerikanska affärsmagasinet Forbes världslista över talanger under 30 år.
- Gissa om jag är stolt. Det här ger mig ytterligare en kick i jobbet med att utveckla de digitala spelprodukterna för smarta mobiltelefoner.

Varje år presenterar Forbes 600 unga män och kvinnor runtom i världen som stora talanger, men hur går det till när man hamnar på denna guldlista?

- När jag för en tid sedan besökte Silicon Valley, USA, sammanstrålade jag med en grupp riskkapitalister. De ansåg att de digitala produkterna inom spelbranschen som vi utvecklar i företaget Resolution Games, Stockholm, håller en extremt hög kvalité och är nyskapande. Vi är fem personer som äger företaget och som utvecklar de nya spelprodukterna.

Kan bli stort

Carl-Arvid Ewerbring är ändå överraskad av utnämningen.

- Vi vet att det vi håller på med kan bli hur stort som helst. Sverige har tidigare utmärkt sig inom spelbranschen och vi skall bli ännu vassare än våra föregångare.

Spelprodukterna tar varje användare till nya upplevelser. I fokus finns de smarta mobiltelefonerna och headset.

- Att förklara tekniken för moster Anna i Sunne är inte helt enkelt, men det handlar om att stå på sitt kontor med mobiltelefonen och påtaget headset, men ändå befinna sig i Amazonas djungel eller på ett berg i Indonesien. Jag brukar skoja och säga att tekniken är lika svår att förklara som att tala om sex med en som är oskuld.

Fiske i fokus

Resolution Games håller bland annat på med ett spel inom området fiske.

- Det blir ett alldeles fantantiskt spel som vi tror kommer att få användare inom alla ålderskategorier. Pröva och du får se vad lätt det är att bli biten av de nya digitala spelen.

Företagarfamilj

Carl Arvid Ewerbring kommer från en företagarfamilj i Karlstad. Både mamma Elisabeth och pappa Carl-Johan är kända företagare.

- Jag har att brås på, säger han lite skämtsamt.

Han har under årens lopp även utvecklat flera appar. Utbildningen startade vid Sundsta Älvkullegymnasiet. Han utbildade sig vidare till energi- och miljöingenjör i Linköping för att sedan ta en master vid KTH i Stockholm, där han blev civilingenjör inom området datateknik.

Nu hoppas självfallet många i Värmland att det blir en etablering i Karlstad?

- Vi får se vad som händer. Vi har ett nytt kontor i Stockholm och mina fyra kompisar är från Stockholmsområdet. Men man skall aldrig säga aldrig. Vi kommer att växa mycket snabbt och om ett år har vi säkert över 20 medarbetare.

Varje år presenterar Forbes 600 unga män och kvinnor runtom i världen som stora talanger, men hur går det till när man hamnar på denna guldlista?

- När jag för en tid sedan besökte Silicon Valley, USA, sammanstrålade jag med en grupp riskkapitalister. De ansåg att de digitala produkterna inom spelbranschen som vi utvecklar i företaget Resolution Games, Stockholm, håller en extremt hög kvalité och är nyskapande. Vi är fem personer som äger företaget och som utvecklar de nya spelprodukterna.

Kan bli stort

Carl-Arvid Ewerbring är ändå överraskad av utnämningen.

- Vi vet att det vi håller på med kan bli hur stort som helst. Sverige har tidigare utmärkt sig inom spelbranschen och vi skall bli ännu vassare än våra föregångare.

Spelprodukterna tar varje användare till nya upplevelser. I fokus finns de smarta mobiltelefonerna och headset.

- Att förklara tekniken för moster Anna i Sunne är inte helt enkelt, men det handlar om att stå på sitt kontor med mobiltelefonen och påtaget headset, men ändå befinna sig i Amazonas djungel eller på ett berg i Indonesien. Jag brukar skoja och säga att tekniken är lika svår att förklara som att tala om sex med en som är oskuld.

Fiske i fokus

Resolution Games håller bland annat på med ett spel inom området fiske.

- Det blir ett alldeles fantantiskt spel som vi tror kommer att få användare inom alla ålderskategorier. Pröva och du får se vad lätt det är att bli biten av de nya digitala spelen.

Företagarfamilj

Carl Arvid Ewerbring kommer från en företagarfamilj i Karlstad. Både mamma Elisabeth och pappa Carl-Johan är kända företagare.

- Jag har att brås på, säger han lite skämtsamt.

Han har under årens lopp även utvecklat flera appar. Utbildningen startade vid Sundsta Älvkullegymnasiet. Han utbildade sig vidare till energi- och miljöingenjör i Linköping för att sedan ta en master vid KTH i Stockholm, där han blev civilingenjör inom området datateknik.

Nu hoppas självfallet många i Värmland att det blir en etablering i Karlstad?

- Vi får se vad som händer. Vi har ett nytt kontor i Stockholm och mina fyra kompisar är från Stockholmsområdet. Men man skall aldrig säga aldrig. Vi kommer att växa mycket snabbt och om ett år har vi säkert över 20 medarbetare.