2015-12-28 16:13

2015-12-28 16:13

Framgång för Speakify

KARLSTAD: Många behöver lära sig svenska

Karlstadsföretaget Speakify ska hjälpa nyanlända på Hammarö att lära sig svenska. Region Värmland köper 200 licenser av deras digitala språkinlärningsverktyg.
– Det känns spännande, säger Mats Löfberg på Speakify.

NWT har skrivit tidigare om Inova-företaget Speakify och deras nya, digitala metod för att lära sig svenska.

Speakify bygger på att användaren på ett enkelt sätt lär sig vardagssvenskan. Utifrån den feedback man fått från testanvändare har man stuvat om en hel del i tjänstens utformning, och lagt till egenskaper som ska göra användandet ännu bättre.

– Syftet med att använda Speakify 2.0 är att användaren framför allt ska lära sig förstå. Därför har vi ändrat verktygets utseende och lagt till egenskaper som spelifiering för att öka ”kul-faktorn”. Nytt är även att man kan lära sig läsa och skriva, säger Hosi Rooznamechi, vd på Speakify i ett pressmeddelande.

Utvecklingsprojekt

Nu ska Speakify 2.0 börja användas på riktigt. I ett utvecklingsprojekt tillsammans med Region Värmland finansieras 200 licenser, som ska användas i tre olika verksamheter i Hammarö kommun – ensamkommande flyktingbarn på Sätterstrands HVB-hem, kommunplacerade invandrare som ännu inte hunnit börja med SFI och på ett privat asylboende på Sätterstrands vandrarhem.

– Det här är jättespännande och vi tycker det är fantastiskt att Region Värmland och Hammarö kommun valde att samarbeta med oss i det här utvecklingsprojektet. Speakifys syfte är att bidra till en lyckad integration, och i det här projektet får vi förutsättningarna att komma ut och göra det, säger Mats Löfberg, projektledare på Speakify.

Utvecklingsprojektet börjar den 11 januari och den 29 april ska Speakify, tillsammans med Region Värmland, presentera projektet för alla de värmländska kommuncheferna.

NWT har skrivit tidigare om Inova-företaget Speakify och deras nya, digitala metod för att lära sig svenska.

Speakify bygger på att användaren på ett enkelt sätt lär sig vardagssvenskan. Utifrån den feedback man fått från testanvändare har man stuvat om en hel del i tjänstens utformning, och lagt till egenskaper som ska göra användandet ännu bättre.

– Syftet med att använda Speakify 2.0 är att användaren framför allt ska lära sig förstå. Därför har vi ändrat verktygets utseende och lagt till egenskaper som spelifiering för att öka ”kul-faktorn”. Nytt är även att man kan lära sig läsa och skriva, säger Hosi Rooznamechi, vd på Speakify i ett pressmeddelande.

Utvecklingsprojekt

Nu ska Speakify 2.0 börja användas på riktigt. I ett utvecklingsprojekt tillsammans med Region Värmland finansieras 200 licenser, som ska användas i tre olika verksamheter i Hammarö kommun – ensamkommande flyktingbarn på Sätterstrands HVB-hem, kommunplacerade invandrare som ännu inte hunnit börja med SFI och på ett privat asylboende på Sätterstrands vandrarhem.

– Det här är jättespännande och vi tycker det är fantastiskt att Region Värmland och Hammarö kommun valde att samarbeta med oss i det här utvecklingsprojektet. Speakifys syfte är att bidra till en lyckad integration, och i det här projektet får vi förutsättningarna att komma ut och göra det, säger Mats Löfberg, projektledare på Speakify.

Utvecklingsprojektet börjar den 11 januari och den 29 april ska Speakify, tillsammans med Region Värmland, presentera projektet för alla de värmländska kommuncheferna.