2015-12-16 17:02

2015-12-16 17:02

Frisör mest företagsam

VÄRMLAND: Fem nominerade till utmärkelse

Sandra Wik, frisör som erbjuder klippning både i salong och där hemma, har tilldelats utmärkelsen Värmlands mest företagsamma människa 2015.

Det är organisationen Svenskt Näringsliv i Värmland som ansvarar för utmärkelsen och liknande arrangemang genomförs över hela Sverige. En jury har tagit fram fem kandidater och sedan har alla som har besökt oreganisationens hemsida kunnat rösta.

Sandra Wik driver frisersalongen Cut and Drive i Karlstads inre hamn. Men Sandra och hennes kollega erbjuder även hemklippning för den som har svårt att komma ifrån eller kanske ett kompisgäng som vill bli fina inför en utekväll.

Den nominrande juryn skriver i sin motivering om Sandras ungdomliga entusiasm och att hon letar efter nya möjligheter att utveckla sin företagsamhet. Själv säger hon att hon har som mål att hennes företag ska finnas på fler platser än i Karlstad, i slutänden i varje svenskt län.

De fyra övriga, som nominerades, var Charlotte Nilsson från Bageri Höghuset i Kristinehamn, Kari Halkula från Välsviken Bygg i Karlstad, Olle Göransson från Torfolk gård i Östra Skymnäs samt Daniel Pettersson från anläggningsföretaget Segermo i Karlstad.

Det är organisationen Svenskt Näringsliv i Värmland som ansvarar för utmärkelsen och liknande arrangemang genomförs över hela Sverige. En jury har tagit fram fem kandidater och sedan har alla som har besökt oreganisationens hemsida kunnat rösta.

Sandra Wik driver frisersalongen Cut and Drive i Karlstads inre hamn. Men Sandra och hennes kollega erbjuder även hemklippning för den som har svårt att komma ifrån eller kanske ett kompisgäng som vill bli fina inför en utekväll.

Den nominrande juryn skriver i sin motivering om Sandras ungdomliga entusiasm och att hon letar efter nya möjligheter att utveckla sin företagsamhet. Själv säger hon att hon har som mål att hennes företag ska finnas på fler platser än i Karlstad, i slutänden i varje svenskt län.

De fyra övriga, som nominerades, var Charlotte Nilsson från Bageri Höghuset i Kristinehamn, Kari Halkula från Välsviken Bygg i Karlstad, Olle Göransson från Torfolk gård i Östra Skymnäs samt Daniel Pettersson från anläggningsföretaget Segermo i Karlstad.