2015-12-15 06:00

2015-12-15 06:00

Inova kan få jämställdhetspris

VÄRMLAND: Tillväxtmotorn nominerad

Stiftelsen Inova har nominerats till Svenska jämställdhetspriset för sitt arbete med projektet Tillväxtmotor.
– Vi är verkligen stolta, säger verksamhetsledaren Britt Lööv.

Svenska jämställdhetspriset ges till den verksamhet som arbetat lösningsfokuserat och innovativt för att skapa jämställda verksamheter. Priset kommer att presenteras på Jämställdhetsdagarna i Malmö i januari.

– Vi är verkligen stolta över att vara nominerade till det Svenska Jämställdhetspriset. Det ger oss dels ett kvitto på att projektets arbetssätt är intressant, dels får vi en bra möjlighet att sprida information om arbetet inom Tillväxtmotor till många fler, säger Britt Lööv, verksamhetsledare.

Jämställdhet lönsamt

Projektet Tillväxtmotor utgår från forskning som visar att små och medelstora företag som tar in externa kompetenser har större förutsättningar att växa. Dessutom visar forskning att de externa kompetenserna, som finns runt företagen, skapar bättre lönsamhet om det råder jämställdhet.

Jämställdhetsdagarna är Sveriges första professionella, nationella och årligt återkommande konferensen för de som arbetar med och ansvarar för arbetet med jämställdhet och jämställdhetsintegrering. Konferensen riktar sig till offentlig och privat sektor och genomförs 27–28 januari på Malmö Live.

Programmet behandlar frågor som hållbarhet, integration och demografi ur ett jämställdhetsperspektiv.

Jämställdhetsdagarna arrangeras av Sveriges Kvinnolobby och MCI Scandinavia.

Svenska jämställdhetspriset ges till den verksamhet som arbetat lösningsfokuserat och innovativt för att skapa jämställda verksamheter. Priset kommer att presenteras på Jämställdhetsdagarna i Malmö i januari.

– Vi är verkligen stolta över att vara nominerade till det Svenska Jämställdhetspriset. Det ger oss dels ett kvitto på att projektets arbetssätt är intressant, dels får vi en bra möjlighet att sprida information om arbetet inom Tillväxtmotor till många fler, säger Britt Lööv, verksamhetsledare.

Jämställdhet lönsamt

Projektet Tillväxtmotor utgår från forskning som visar att små och medelstora företag som tar in externa kompetenser har större förutsättningar att växa. Dessutom visar forskning att de externa kompetenserna, som finns runt företagen, skapar bättre lönsamhet om det råder jämställdhet.

Jämställdhetsdagarna är Sveriges första professionella, nationella och årligt återkommande konferensen för de som arbetar med och ansvarar för arbetet med jämställdhet och jämställdhetsintegrering. Konferensen riktar sig till offentlig och privat sektor och genomförs 27–28 januari på Malmö Live.

Programmet behandlar frågor som hållbarhet, integration och demografi ur ett jämställdhetsperspektiv.

Jämställdhetsdagarna arrangeras av Sveriges Kvinnolobby och MCI Scandinavia.