2015-12-10 06:00

2015-12-10 06:00

Nya sågcentret i drift vid årsskiftet

STÅLINDUSTRIN: Uddeholm har investerat 32 miljoner kronor

Det nya sågcenter som har byggts hos Uddeholms AB under sommaren och hösten kommer att vara klart att tas i drift vid årsskiftet.

Efter gräv- och grundläggningsarbeten under sommaren inleddes i mitten av september montagearbetet inomhus i en ny byggnad som är dockad direkt till ett av Uddeholms lagertält. Därefter har sågcentret successivt växt fram. I slutet av november stod det nya sågcentret klart för testkörning och så småningom laddning av material i lagerhyllor.

Körstart i skarpt läge blir runt årsskiftet.

För att möta kraven

– Det är för att möta kundernas förväntningar och krav som servicegraden och effektiviteten i vår lagerhantering måste bli snabbare och effektivare. Av den anledningen har Uddeholm investerat 32 miljoner SEK i byggandet av det nya Sågcenter, säger vd Johnny Sjöström i ett pressmeddelande.

– Jag vill särskilt också lyfta fram den ökade servicegraden för våra nordiska kunder och det ytterligare steg som vi nu tar mot automatisering, fortsätter Sjöström.

Investeringen ökar Uddeholms service till kunderna genom såväl kortade ledtider som ökad leveranssäkerhet och snävare toleranser på det kapade materialet.

Ersätter sex sågar

Sågcentret ersätter sex gamla sågar, med låg kapacitet i förhållande till dagens standard. Sågcentret är helt automatiserat och inkluderar ett lagersystem med 665 olika fack och två nya sågar med automatiskt sorteringssystem för dimensioner upp till 430 millimeter.

– Uddeholm har redan idag en stark marknadsställning i Norden, men konkurrensen ökar hela tiden. För att kunna behålla positionen som nummer ett på marknaden är det avgörande för affärerna att kunna erbjuda ett bättre totalerbjudande än vad konkurrenterna har. Utlovad leveranstid, utförande och service är i det sammanhanget en nyckel för Uddeholms fortsatta framgång, skriver bolaget i pressmeddelandet.

 

 

 

 

 

 

Efter gräv- och grundläggningsarbeten under sommaren inleddes i mitten av september montagearbetet inomhus i en ny byggnad som är dockad direkt till ett av Uddeholms lagertält. Därefter har sågcentret successivt växt fram. I slutet av november stod det nya sågcentret klart för testkörning och så småningom laddning av material i lagerhyllor.

Körstart i skarpt läge blir runt årsskiftet.

För att möta kraven

– Det är för att möta kundernas förväntningar och krav som servicegraden och effektiviteten i vår lagerhantering måste bli snabbare och effektivare. Av den anledningen har Uddeholm investerat 32 miljoner SEK i byggandet av det nya Sågcenter, säger vd Johnny Sjöström i ett pressmeddelande.

– Jag vill särskilt också lyfta fram den ökade servicegraden för våra nordiska kunder och det ytterligare steg som vi nu tar mot automatisering, fortsätter Sjöström.

Investeringen ökar Uddeholms service till kunderna genom såväl kortade ledtider som ökad leveranssäkerhet och snävare toleranser på det kapade materialet.

Ersätter sex sågar

Sågcentret ersätter sex gamla sågar, med låg kapacitet i förhållande till dagens standard. Sågcentret är helt automatiserat och inkluderar ett lagersystem med 665 olika fack och två nya sågar med automatiskt sorteringssystem för dimensioner upp till 430 millimeter.

– Uddeholm har redan idag en stark marknadsställning i Norden, men konkurrensen ökar hela tiden. För att kunna behålla positionen som nummer ett på marknaden är det avgörande för affärerna att kunna erbjuda ett bättre totalerbjudande än vad konkurrenterna har. Utlovad leveranstid, utförande och service är i det sammanhanget en nyckel för Uddeholms fortsatta framgång, skriver bolaget i pressmeddelandet.

 

 

 

 

 

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.