2015-12-09 06:00

2015-12-09 06:00

Mer pengar till innovativa företag

VÄRMLAND: Europeiska Investeringsfonden ligger bakom

Almi Företagspartner storsatsar på värmländska företag som har nya innovativa produkter och tjänster.

Fler innovativa företag kommer att få möjlighet att utveckla innovationer och affärsidéer som ger tillväxt och lönsamhet. Det innebär att små och medelstora företag kan söka medel i form av så kallade tillväxtlån och innovationsfinansiering.

Det går att söka finansiering redan i år.

Stor efterfrågan

– Tack vare kraftigt ökade resurser för innovationsfinansiering kan vi nu möta den stora efterfrågan som finns, säger Thomas Ohlsson, finansieringsansvarig hos Almi Värmland i ett pressmeddelande.

Finansiering svårt

Tillskottet av pengar för innovationsfinansiering skapar möjligheter för fler företag att förverkliga innovations- och produktutvecklingsprojekt. Fördelen är att finansieringen kan anpassas särskilt för företag som driver utvecklingsprojekt.

– Pengarna behövs för att innovativa företag ska kunna satsa på sina idéer. För många av dessa är det svårt att hitta andra finansiärer. Vi är beredda att ta en högre risk och anpassar villkoren så att de är optimerade för företagets bästa, säger Thomas Ohlsson.

Förmånliga villkor

Tillväxtlånet lanserades i januari i år. Tack vare av en garanti från Europeiska Investeringsfonden kan låntagaren få särskilt förmånliga villkor.

Syftet är att ge möjlighet för innovativa företag att utveckla både innovationer och affärsidéer för att ge tillväxt och lönsamhet.

– Tillväxtlånet blev snabbt en stor framgång och vi har haft en stor efterfrågan sedan dess. Hittills i år har drygt 20 procent av vår utlåning gått till företag som utvecklat nya tjänster och produkter i företag i Värmland. Men det finns fortfarande utrymme för fler företag att söka, säger Thomas Ohlsson.

Fler innovativa företag kommer att få möjlighet att utveckla innovationer och affärsidéer som ger tillväxt och lönsamhet. Det innebär att små och medelstora företag kan söka medel i form av så kallade tillväxtlån och innovationsfinansiering.

Det går att söka finansiering redan i år.

Stor efterfrågan

– Tack vare kraftigt ökade resurser för innovationsfinansiering kan vi nu möta den stora efterfrågan som finns, säger Thomas Ohlsson, finansieringsansvarig hos Almi Värmland i ett pressmeddelande.

Finansiering svårt

Tillskottet av pengar för innovationsfinansiering skapar möjligheter för fler företag att förverkliga innovations- och produktutvecklingsprojekt. Fördelen är att finansieringen kan anpassas särskilt för företag som driver utvecklingsprojekt.

– Pengarna behövs för att innovativa företag ska kunna satsa på sina idéer. För många av dessa är det svårt att hitta andra finansiärer. Vi är beredda att ta en högre risk och anpassar villkoren så att de är optimerade för företagets bästa, säger Thomas Ohlsson.

Förmånliga villkor

Tillväxtlånet lanserades i januari i år. Tack vare av en garanti från Europeiska Investeringsfonden kan låntagaren få särskilt förmånliga villkor.

Syftet är att ge möjlighet för innovativa företag att utveckla både innovationer och affärsidéer för att ge tillväxt och lönsamhet.

– Tillväxtlånet blev snabbt en stor framgång och vi har haft en stor efterfrågan sedan dess. Hittills i år har drygt 20 procent av vår utlåning gått till företag som utvecklat nya tjänster och produkter i företag i Värmland. Men det finns fortfarande utrymme för fler företag att söka, säger Thomas Ohlsson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.