2015-11-17 09:35

2015-11-17 09:36

Räddade Konsumbutiker rustas

VÄRMLAND: Miljonsatsning på tidigare nedläggningshotade butiker

Så sent som i våras var Konsum Värmlands butiker i Vikene och Stöllet nedläggningshotade. Sedan dess har nedläggningshotet avvärjts – tack vare engagemanget och köptroheten bland medlemmarna.
Nu har Konsum beslutat om en upprustning för cirka 2,4 miljoner kronor.

Det var när Konsum Värmland presenterade ett negativt rörelseresultat för 2014, som man aviserade att ett antal butiker var nedläggningshotade. Sedan dess har man vidtagit en del åtgärder som medfört att samtliga landsortsbutiker lever vidare.

Vid butikerna Stöllet och i Vikene väljer man nu att genomföra upprustningar och uppfräschningar för sammanlagt 2,4 miljoner kronor.

– Ända sedan i våras har vi haft konstruktiva och engagerande möten med både personal och medlemmar på respektive ort, säger Konsum Värmlands vd Tomas Sjölander. Resultatet har blivit en ökad köptrohet vilket innebär att det blir ekonomiskt försvarbart med investeringar i Stöllet och Vikene, som var i störst behov av renovering.

Uppfräschning

Det är framförallt den yttre miljön som kommer att få en uppfräschning i både Vikene och Stöllet. Även försäljningsytorna kommer att genomgå smärre ombyggnader i form av färg, viss ny inredning och ommöbleringar. Arbetena kommer att påbörjas omgående och beräknas vara färdigställda under senvåren 2016.

– Det var verkligen välkommet och efterlängtat säger Lennart Carlsson, som är affärschef vid Coop Nära i Vikene. Det är glädjande att utvecklingen har vänt för oss lantortshandlare. Nu får vi hoppas att köptroheten bland innevånarna i bygden håller i sig även i framtiden, säger Lennart.

Det var när Konsum Värmland presenterade ett negativt rörelseresultat för 2014, som man aviserade att ett antal butiker var nedläggningshotade. Sedan dess har man vidtagit en del åtgärder som medfört att samtliga landsortsbutiker lever vidare.

Vid butikerna Stöllet och i Vikene väljer man nu att genomföra upprustningar och uppfräschningar för sammanlagt 2,4 miljoner kronor.

– Ända sedan i våras har vi haft konstruktiva och engagerande möten med både personal och medlemmar på respektive ort, säger Konsum Värmlands vd Tomas Sjölander. Resultatet har blivit en ökad köptrohet vilket innebär att det blir ekonomiskt försvarbart med investeringar i Stöllet och Vikene, som var i störst behov av renovering.

Uppfräschning

Det är framförallt den yttre miljön som kommer att få en uppfräschning i både Vikene och Stöllet. Även försäljningsytorna kommer att genomgå smärre ombyggnader i form av färg, viss ny inredning och ommöbleringar. Arbetena kommer att påbörjas omgående och beräknas vara färdigställda under senvåren 2016.

– Det var verkligen välkommet och efterlängtat säger Lennart Carlsson, som är affärschef vid Coop Nära i Vikene. Det är glädjande att utvecklingen har vänt för oss lantortshandlare. Nu får vi hoppas att köptroheten bland innevånarna i bygden håller i sig även i framtiden, säger Lennart.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.